Hogyan motiválhatnám a kutyám, hogy póráz nélkül is láb mellett jöjjön és ne kullogjon picivel mögöttem?
Spárga? A kutya ha figyel rád, nem tudod átverni, nem nézi az anyagvastagságot, hozzád van kötve, kész…
Szabadonkövetést meg eleve póráz nélkül szokás felépíteni, én a legmélyebb tisztelettel indítványozom, hogy válts egy szakértőbb trénerre
Elvileg erre lenne az oktató, ha már elvárja, mondja is el, hogy tudod megtanítani...
Néhány kutya amúgy genetikailag ilyen, az "életben" én nem foglalkoznék vele, örülnék, hogy nem azt keresi, hogy mit tud felzabálni vagy nem arról szól a séta, hogy mindig visszahívogatom.
Hogy válaszoljak is: használj érdekesebb jutalomfalatot, jutalmazz gyakrabban, beszélj hozzá többet, csicseregj neki, legyél dinamikusabb, ha valamit nagyon jól csinál, kapjon extra jutalmat, álljatok meg fél percre, dögönyözd meg/játszatok, napi többször gyakorolj pár perceket és véletlenül sem egyben fél-egy órát. Ha a vizsgán nem lehet jutalmazni, akkor fokozatosan csökkentsd a gyakorlásoknál is a jutalmat és a végén legyen egy nagy "megőrülés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!