Kutya hosszútávú nyugtatózásával tapasztalatok?
Milyen fajta, mennyi idős, mióta van nálatok? Kutyaovi/suli, tréning volt-e? Mennyit mozogtok, foglalkoztok vele? Te vagy az egyedüli gazdája, vagy pároddal ketten vagy család? Mit jelent az, hogy bántott állatokat? Miket, hogyan?
Mit jelent az a csomó tréner? Hány darab? Milyen típusú oktatást alkalmaztak (volna)? Egy szeretetteljes, ne néha "begőzölő" kutya láttán kezet széttáró trénerről hadd ne mondjak véleményt, ennél SOKKAL durvább eseteket is helyre lehet tenni.
Orvos mi alapján mondott véleményt? Milyen vizsgálatok voltak?
Érzed, hogy nem olyan egyszerű ez a kérdéskör?
Az ilyen, néha ok nélkül bekattanó viselkedés mögött nagyon sokszor olyan fájdalom van a háttérben, ami nehezen észrevehető tüneteket okoz, vagy semmilyet (rejtik a fájdalmukat a kutyák is)!
Van olyan epilepszia, ami az agyi agresszióközpontban végződik, a kutya a rohama közben agresszív, de nem tudatos. Amint elmúlik a roham, semmire se fog emlékezni.
Sajnos az ilyen kutyát mielőbb el kell altatni.
11-es vagyok.
14-es és 15-ös: azért, mert az ilyen (a kutya alapvetően barátságos a gazdásjával, más kutyákkal, de néha ok nélkül "bekattan" és nem lehet leállítani) esetek jelentős részében nem gyógyíthatatlan idegrendszeri probléma meg epilepszia van, hanem a) valami nevelési probléma b) valami krónikus fájdalom, pl. ízületi fájdalom, és a kiváltó ok a hirtelen fellépő fájdalom, amitől a kutya "megőrül" és csak azt nézi kit marhat meg az adott pillanatban.
Még azt is megkérdezhettem volna a 11-es kérdésben, hogy mikor jelentkezett ez először, arra hogy reagáltak, pl. amikor először megkapta a gazdáját, az milyen szituban volt, milyen szituban harapott meg először másik kutyát, ezeket hogy kezelték rövid és hosszú távon stbstb., mert az is lehet, hogy valami nevelési gubanc van és rögzült egy rossz emlék/szitu/szokás/problémamegoldás a kutyában.
De úgy látom a kérdezőt annyira azért nem érdekli a dolog, hogy visszajöjjön és válaszoljon a kérdésekre... :(
Koszonom a valaszokat! Tudna valaki megfelelo es megbizhato neurológust ajánlani?
Btw, az allatorvosunk annyit mondott, hogy velhetoen tulszaporitasnak koszonhetoen serult idegrendszerrel rendelkezik es/vagy autizmusa van.
Kb hat honapos kora ota van velem, az ut menten talaltam kidobva. Az elso naptol voltak fura dolgai, akkor meg betudtam traumanak/sokknak/szeparacios szorongasnak. Semmilyen fizikai problemaja nincs.
Ezektol teljesen fuggetlenul jartam vele suliba, aztan miutan nem javultak es egyre erőteljesebbek lettek a fura dolgok, kulon trenerhez etc. Mindegy, a lenyeg, hogy keresni fogok egy szakembert es kerek masodvelemenyt.
Az Állatorvosi Egyetemet is felkeresheted, kit ajánlanak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!