Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 3 lábú kutyával (mellső...

Egy 3 lábú kutyával (mellső láb hiányzik) lehet hosszabb sétát tenni, vagy esélytelen?

Figyelt kérdés
Hosszú séta alatt 1-2 órás sétát értek kényelmes tempóban, nem túrát vagy kirándulást. Örökbefogadáson gondolkozom és az egyik jelölt 3 lábú. Második kutya lenne. 2-3 éves talán yorki és tacskó lehet benne, 10kg alatti. Nem akarok nagy mozgásigényű kutyát, de azért szép időben szeretek nagyot sétálni a környéken. A jelenlegi kutyám közepes mozgásigényű, le kell fárasztani, lehet vele menni rendesen, de ha rossz idő vagy betegség miatt több napig csak rövid séták vannak, akkor is teljesen boldog. Nem tudom egy 3 lábú hogyan bírná az időnként hosszabb sétákat. Ismerősömnek mopsza van, nagyon cuki és aranyos, de vele pl az 1-2 óra séta lehetetlen küldetés. Szóval nála azért mozgékonyabb kutyát keresek. :D
2023. okt. 14. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Miért akarod szétcseszni az izületét?
2023. okt. 14. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
98%
Az én kutyámnak ugyan mind a 4 lába meg van, de az egyik az csonka, sokszor három lábon ugrál, van amikor viszont négy lábon sétál. Így lassú tempóban 30 perc amit így bír normálisan, utána nagyon ki van már. Szerintem egy három lábú kutyával esélytelen az 1-2 óra, nagyon ki lenne szerencsétlen.
2023. okt. 14. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ez erősen kutyafuggo, a legjobb, ha a menhelynél/egyesületnél érdeklődsz.
2023. okt. 14. 15:25
 4/8 anonim ***** válasza:
97%

Láttam olyan kutyát amelyik kerítést mászott 3 lábbal, tropa is lett a gerince, hamarabb mint “kellett volna”.

Nem fogod tudni elvinni.

Döntsd el, hogy neked aktív kutya kell, vagy mentőangyal akarsz lenni

2023. okt. 14. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy kistestű, háromlábú kutyától nem várnám el. Amíg fiatal, lehet, hogy menne neki, de hosszú távon könnyen előfordulhat, hogy túl megterhelő lenne.
2023. okt. 14. 16:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideális világban háromlábúhoz ortopéd szakorvos + fizioterapeuta a beugró és tréner, aki segít megfelelő aktivitásokat és együttműködési feladatokat tanulni (pl. nyugton fekvés röntgenhez). Én inkább azon gondolkodnék, hogy ezt tudom-e vállalni (időben, energiában, anyagilag). Persze, unásig hallottuk, hogy élHET teljes életet, de nem lehet átlagos kutyaként kezelni, mivel megváltozott a természetes járásmódja és ez extra odafigyelés nélkül a későbbiekben mozgásszervi problémákat okoz.

Ami engem aggasztana:

- tacskoid a szentem, tehát az átlagnál hosszabb gerincű, ami eleve hajlamosít mozgásszervi problémára.

- miért 3 lábú? Nem mindegy, hogy baleset vagy daganat miatt kellett amputálni, utóbbi több odafigyelést igényel és kiújulhat.

2023. okt. 15. 08:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Balesete volt, daganatról szerencsére szó sincs. Mostani kutyám is tacskó keverék, ezért is volt nagyon szimpatikus, mindketten fiatal szukák, azonos méretűek, de akkor inkább tovább keresgélek :)
2023. okt. 15. 10:22
 8/8 A kérdező kommentje:
#4 hát ez az, hogy kifejezetten aktív kutyát sem szeretnék, mert az általában egyet jelent a nagy mozgásigénnyel :D mostani kutyám ilyen téren tökéletes, szeretem hogy lehet vele menni, de ha 2 hétig csak a ház körül sétálgatunk is elég neki, max többet játszom vele otthon
2023. okt. 15. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!