Mennyire lehet járni egy dobermannal túrázni?
Én jártam a dobermannal futni és túrázni is.
útvonaltól függően 8-10 km-t futottunk, én nem vagyok egy gyors futó, inkább kocogás volt, 1 óra, 1 óra 15 perc körül.
Illetve 20-30 kilométeres túrákra vittem.
Mindkettőt jól bírta és szerette. Hozzá kell szoktatni, hosszabb túrára 1 éves, futni 1,5 éves kora előtt nem ajánlott vinni. Betonon, aszfalton nem ajánlott futni vele.
Illetve elég sok doberman kutyázik sajnos... erre fel kell készülni, nevelni, szocializálni kell a kutyát, mert ha összeugrik egy másikkal, annak csúnya vége lehet.
Én az erdőben futottam vele, és futópórázon volt (derékra csatolható), azért is, mert ez azért egy nagy kutya, sokan tartanak is tőle, nem akartam senkit ijesztgetni.
Hamarabb kidöglesz. :)
De be kell tanítani, derékpóráz és kutyáskukásmellény mindenképpen legyen, hogy ne tojjanak be és ne lője le a részeg vadőr.
A kankutyával azért bajosabb egy kicsit, mert ha szeret fázni akkor be fogja vágni a kéziféket 5 méterenként.
Dobermann eléggé aktív fajta szóval simán fogja bírni.
De ha ennyire nem vagy képben a fajta mozgásigányével nem biztos,hogy neked való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!