Milyen sűrűn érdemes egy kutyával vérvizsgálatra járni?
Mi évente egyszer megyünk mindenféle tesztre, ha valmi gyanús, akkor értelemszerűen megyünk a dokihoz.
Szivféregre ketszer vizsgálták, egyszer, amikor hozzánk került másfél évesen, és egyszer, amikor én kórházban voltam 2,5 hónapig és a feleségem elfelejtette beadni neki a megelőzésre kapott tablettát. Szerencsére negatív volt akkor is.
Ha a kutyádnak diagnosztizált veseproblémája van, akkor vidd mindannyiszor, ahányszor a doki javasolja. Ha csak úgy, rutinszerűen akarod tudni, hogy rendben van-e, akkor elég az éves vizsgálatkor a vérvizsgálat.
Szívférgesség ellen egy alkalom elég ha utána rendszeresen kapja a megelőző tablettát.
Amúgy akkor csináltass ha a doki javasolja.
Next guard spectrat kell adni havonta megelozesre. Plusz Drontalt 2-3 havonta.
Nem vizsgalatokkal kinozni.
A heti tobb futast a kutyaval egyutt semmilyen penz ajandek futtatozas meg labdadobalas nem helyettesjti.
Ha mar fertozott kutyanak adod a megelozesre valo tablettat, akkor tobb bajt csinalsz, mintha nem adnal neki semmit.
Eloszor ki kell zarni, hogy szivferges lehet, utana kaphatja a MEGELOZESRE a tablettakat.
Ha szivferges, akkor eloszor gyogyitani kell (ha lehet), de NEM a megelozesre valo tablettakkal.
#4 Nexgard tablettát csak és kizárólag szívféregre szűrt kutyának lehet adni, mert a fertőzött kutya elpusztulhat tőle.
Szívféregre szűrni elég egyszer, ha utána folyamatosan, kihagyások nélkül védekezel. Egyéb laborvizsgálatot tanácsos évente egyszer csináltatni, ha nincs valamilyen egészségügyi panasz.
Azt mondják hogy 8 éves kor felett érdemes évente, nagyon öregen meg akar fél évente is. De fiatal kutyának nem szükséges a rendszeres vérvizsgálat, ha amúgy nincs semmi tünete. Én magam sem járok csak úgy vizsgálatokra. De ha van valami külön oka ami miatt félted a veséjét, akkor inkább vidd, annyit megér a nyugalmad. :)
A szívféreg más történet, azt előttem leírták már páran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!