Ha megtámadják az ÉN kutyám, így megvédhetem őt?
Egy keverék kutyám van, kistestű, nem egy tacskó de annál nagyobb, kb mint egy corgi. Nemrég itt nálunk volt egy kutyatámadás, a kutya nem élte túl, mert egy pitbull megtámadta. Az a kutyát még mindig naponta látom itt sétálni, mindig kikerülöm, de azért szeretnék felkészülni.
Ha ő megtámadja az enyémet, akkor az önvédelemnek számit, ha “bántom”?
Pl megrúgom vagy megfogom a lábát és próbálom így “összehajlítani” vagy gáz spray? Mi van ha valami maradandó sérülést okozok neki? Akkor én vagyok a hibás, ha megvédem a sajátomat? Vagy ha csinálok előtte egy videót a biztonság kedvéért hogy tényleg ő bántja az enyém?
> "Paprikasprayt a pofájába!"
Egyszer csináltam ilyet mások tanácsára, 4 év rendőrségre és bíróságra járás lett a vége. Senkinek nem javaslom. A törvény nem az ártatlan oldalán áll.
2. Mert hülye voltál!
Nem várunk rendőrt, nem hívunk rendőrt! Sprayt letöröl, és eldobod. Semmit nem mondasz és nem írsz alá.
Alap a paprikaspray, kettes, te pedig szimplán balfsz voltál, erre nem lehet mit mondani.
Én is fújtam már le, sőt, rúgtam fel nekünk támadó kutyát, egyszer sem kellett bemennem.
Megmondtam a gazdinak, ha rendőrségi balhét akar, felőlem, de az ő kutyája támadt ránk indokolatlanul, szóval maximum ő járhat rosszul.
Nem tutyimutyiskodni kell, hanem keményen beleállni, ha a másik kutya gazdája fenyegetőzik, amikor Ő tehet az incidensről.
Mivel gazdis a kutya, gondolom van rajta nyakörv. Egyszerűen fogd be a derekát a két lábad közé, és tekerd meg-húzd fel a nyakörvét, mondhatni fojtsd meg. Paprikaspray, ha már megfogta a tiéd, azért nem jó, mert pofánfújod a sajátod is. Ami még jó lehet, ha jó erőben vagy, hogy megfogod a két hátsó lábát, és felemeled a levegőbe, így enged a fogás a kutyádon és nem tudja rángatni a tiédet.
A válaszkommentekre előre reagálva, 55 kilós, 165 centis nő vagyok, mentem már rá bulltypera, ájulásig húztam a nyakörvét, mire elengedte a kutyámat. Meg lehet csinálni.
Én is lány vagyok, 63 kiló de szerintem ilyen helyzetben felemelném még a 40kilós pitbullt is . Legszívesebben kioltanám az életét ha az én kutyámat bántaná. Azt hallottam hogy a szemébe kell locsolni valamit, mert hogy az a legerzékenyebb pontjuk.
Viszont ha nem a fejét fogja meg az én kutyámnak akkor fújhatok rá paprika sprayt:)
Egy pitbullt nem lehet megfogni, rengeteg videó van a neten, ahogy ezt a technikát próbálják és nem megy, ugyanúgy fogja az áldozatát. Két három férfi próbálja leszedni a kutyáról, rúgják, ütik, fojtják, és nem jön le.
A hátsó lábas húzás sem működik pitbullnál, ugyanúgy kitartja a fogást.
Nagyobb kutyáknál pedig megnézném, ahogy egy rotit valaki megpróbál lefojtani...
Megvedheted, de nem fogod tudni. Azt mar irtak, hogy miert.
Ezert is olyan kegyetlenul veszelyes ez a fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!