Mennyi időt és pénzt áldozol a kutyá(i)dra?
Két kistestű kutya, havi átlag 100 euró (ebben benne van a biztosítás, kutyaadó, prémium táp). Ha kell nekik valami felszerelés vagy új játék, akkor még az pluszban.
Időt tekintve munka előtt-után sétálok velük 20-30 percet, játszok is velük, hétvégén túrázni megyünk vagy jönnek velem, ha valahova mennem kell. Sok időt töltök velük, szeretem őket és szeretném, ha tartalmas életük lenne. 27N
#7 nálunk kb ugyanez, pisilnek párszor, egyszer kakilnak, aztán húznak haza :D van esőkabátja mindnek, úgy egy fokkkal normálisabbak, de esős időben 10 percben kimerül a séta, olyankor szeretnek otthon bekuckózni ők is. Télen se megyünk sokat, mert fázósak (kabátban is), illetve egyik kutyám térde nem jó és hat rá a hideg, úgyhogy ott egy szép, melegebb téli napon talán megvan a 20p séta, egyébként nem erőltetem a dolgot. Ellenben tavasszal, ősszel, nyáron (ha nincs kánikula) szívesen sétálunk akár 2-3 órát egy huzamban. Szóval az hogy mennyit foglalkozom velük nagyban függ az évszaktól és az adott naptól is.
Alapvetően nem nagy mozgásigényű kutyák, úgyhogy nem kell napi 3-4 óra fárasztás nekik. Ha megvan a séta (legyen átlagosan 1-2 óra) és otthon még kicsit foglalkozom, játszom velük, akkor vacsora után teli hassal kifekszenek és másnap reggelig meg se mozdulnak :D
(A 3 kistestű kutyás válaszoló vagyok)
Hát ez egy jó kérdés. Ez függ kutyától, gazdától és a lehetőségektől.
A kutya mérete, egészségi állapota is befolyásolja a költségeket. Pl egy súlyosan allergiás kutya több száz ezret is követelhet (speciális táp, gyógyszerek, fürdető), ez sajnos tapasztalat.
Egy kis, közepes kutya kb havi szinten 30-40 ezer ft. Ugye ebben egy közepes minőségű táp, játék van benne.
Az idő szintén olyan dolog, hogy függ attól hogy a kutya kinti e vagy sem.
Nálunk társállat, családtag az aktív foglalkozási idő napi 2-3 óra séta, és tanítás. Viszont az otthon töltött idő közös.
Egy társállat mindig anyagi költséggel jár, viszont amit adni tud, ennél többet ér. Tanít (pl felelősséget, türelmet), őszinte, önzetlen szeretetet ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!