Félnek elmenni a házunk előtt?
Az egyik szomszéd bejelentett minket a polgármesteri hivatalban hogy félnek a házunk előtt elmenni mert a németjuhászunk vadul ugat.
Kijöttek, bemutattuk az oltási könyvet, elmentek haza. Ma újra hívott a polgármesteriből a hölgy hogy az utcából valaki felhivta megint hogy csináljon valamit mert fél elmenni a kapunk előtt. És ha nem tesz semmit őket is feljelenti.
Mit tehetünk? Kerítésen belül van a kutyánk és ugat ha valaki eljön a házunk előtt. Minden oltása meg van, chipelve van, 2 éve patkánymérget találtunk a kapu előtt, valaki meg akarta mérgezni.
Este idetelefonált az öregasszony az utca végéből hogy haza akar jönni de fél és zárjuk be addig a kutyát. Bezártuk hátra amíg haza nem ért. Ma mégis felhívta újra a polgármesteri hivatalt hogy panaszkodjon, meg fenyegetőzzön. A kutyát nem visszük sehova, nem fogjuk kirakni mert ő fél.
Oké, akkor nézzük más szemszögből:
A kérdezőnek van egy nagy mozgásigényű kutyája, aki a kerítésen kívül akkor volt utoljára, amikor odahozták, esetleg néha, amikor kiszökött.
Ez a kutya innentől joggal idegbeteg, állandóan ugat. Ez idegesíti a szomszédságot.
Ez a helyzet sajnos tipikusan magyar és sajnos senki nem tesz semmit ellene. Külföldön az ilyen állattartásért busás bünti jár.
A mit vártál résszel kapcsolatban igazából azt, hogy mielőtt valaki kutyát vesz magához meggyőződik, hogy képes kielégíteni annak az igényeit.
Igazából azt sem értem, hogy ilyen esetben minek a kutya, hiszen csak gond van vele. Házőrzésre meg ma már sokkal hatékonyabb eszközök is vannak.
Inkább rendszerszintű változás kéne:
1. Az embereknek megérteni, hogy a kutya egy állat igényekkel, így csak azok tartanák, akik ezeket az igényeket többé-kevésbé kielégítik
2. Egy olyan állatvédelmi törvény, ami lehetővé tenné, hogy fellépjenek az ellen, hogy aki ezt mégsem teszik azt megbüntessék.
Érdekes módon tőlünk nyugatra ez működik.
De nyugi kérdező, Magyarországon valsz marad minden a régiben.
Hol van olyan törvény hogy a kutyád ugat amikor odajön valaki a kapura és nem ugathat.
És ennyi miatt már szerinted alkalmatlan is vagyok kutyatartásra.
De neked aztán magyarázhatom nem értesz semmit.
Eljár egy öregasszony a ház előtt kocsival. És ő szemétkedik.
Nem a postás akit megugat, nem a futár akit megugat.
A kapu zárva és nem megy ki.
De hiába na úgysem értesz semmit. Te nem állatvédő vagy mert azt is írtam hogy 2 éve patkányméreg volt bedobálva. Erre nem reagáltál, még mindig én vagyok a gonosz rossz ember mert a németjuhászom ugat. Nonszensz .
Azt is leírtam hogy az előttünk lévő út a mi nevünkön van, tehát a magánterületünkön közlekedik az öregasszony.
De még mindig mi vagyunk a hibásak. Szerinted.
Ma felhívtam az öregasszonyt megkérdeztem mégis mit akar.
Hát egy kennelt akar hogy abba tartsuk.
Legalább 200 egy nagyméretű kennel.
Meg panaszkodott hogy nem köszönnek neki a szomszédok. Persze mert mindenkit bejelentget, feljelentget.
26-os Neked elgrult a gyógyszered?
Van összefüggés? Persze, ha a nap 24 órájából a kutya 20-at ugat, akkor van. De én nem látom, hogy itt erről lenne szó. Adott egy vén spiné, aki a férjét már kicsinálta, meg az összes közeli családtagot elüldözte, ezért beleáll az élő fába is. Ne mondd, hogy nem ismersz ilyet. Faluhelyen minden utcára legalább kettő ilyen jut.
Egyébként hordhatod Te a kutyádat naponta 10 órában is sétálni, ha a területéhez túl közel jön valaki, pláne egy olyan, aki mondjuk bsztatja is, akkor ugatni fog. Nincs olyan, hogy a kutyámat lefárasztom szellemileg fizikálisan, és akkor majd soha nem fog ugatni. Ha a vénasszony lerakja a retkes valagát a kerítésalapra, akkor persze, hogy megugatja a kutya. Ez nagyjából rendben is van.
28-as válaszra. Kérdező, hacsak nincs szükségetek amúgy is a kennelre, a vénasszony miatt eszetekbe nem jusson venni! Még mit nem! Inkább a kerítésra takarást, sokkal jobban jártok.
Az utolsó két mondatod igazolja, amit előbb írtam. A banya meg van keseredve, mert szarik mindenki a fejére, és kötekszik, meg lázít ellenetek mást is. Talán az is használhat, ha néha váltasz vele 1-2 szót, mintha érdekelne a tyúkszaros élete, aztán lehet békén is hagy.
Nem mi vagyunk az egyetlenek az utcában.
Mindenkit bejelent valamiért.
Meg hazudozik. Hogy a barátnőjét megtámadta a kutya ( egy nő akinek meghalt a párja), volt akit a parlagfű miatt jelentett, és volt amikor kijöttek a polgármesteriből méregetni hogy kinek meddig ér a kerítése mert ő szerinte valakinek kilóg 3 centire. Volt akivel a kapuját csináltatta a hatóságokkal.
Tegnap beszéltem a szembe szomszéddal, őt nem ugatja a kutya és azt mondta hogy már senki nem köszön neki az utcában mert már mindenkit bejelentett valamiért.
De most akkor itt is megkérdezem amit tőle. Ha problémája van valami akkor miért nem nekünk szól , ő egyből leveleket ír a polgármesteribe. Mondtam neki hogy nem korrekt. De persze olyanokat mondott hogy ez nem az én dolgom meg semmi közöm hozzá.
Én sem fogok neki köszönni és ha 75 leszek, nem fogok így megbolondulni hogy emberekkel szemétkedjek.
Most már nem érdekel. A kutya nappalra hátra van zárva, a kerítésre teszünk fém lemezeket hogy ne lásson be a boszorkány.
És ha ő feljelent akkor fizeti a pereskedés árát .
Én pedig kérvényezni fogom vizsgája meg egy pszichiáter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!