Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyák miért hiszik azt hogy...

Hokedli pörkölttel kérdése:

Kutyák miért hiszik azt hogy nekik állandoan ugatni kell mindenért még a semmiért is?

Figyelt kérdés
2023. szept. 29. 00:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%

#20 vagyok

Jajj, elég félreérthetőre sikerült. A szomszéd miatt élek ebben, nem nekem van elhanyagolt kutyám. 😅

2023. szept. 29. 17:24
 22/26 anonim ***** válasza:
17%

"Nem mindenki egyformán érzékeny a zajokra, sem minden típusú zajra" Én is ezt mondom, aki érzékenyebb, annak idegrendszeri vagy pszichés problémája van, és simán meg lehet szüntetni. DE minden normális ember elviseli, sőt, meg sem hallja. A mi szomszédságunkban is csak egy kattant ember van, és nem csak a zajtól az, alapvetően. Nem nagyon érdekel, ha nem tud aludni attól, amitől 9 másik tud, akkor neki van beje és nem úgy van ám, hogy a normálisokat is zavarja.. NEM ZAVARJA. De tényleg nem, hiába pontoztok le, a normálisok kibírják/meg sem hallják.

A nem mindenki ugyanúgy érzékeny azt jelenti, hogy vannak, akik érzékenyebbek, eltérnek, mások, idegrendszeri vagy pszichés másságuk van. Van rá tomatis terápia, pár másik meg egy rakás gyógyszer is. Nem a normális dolgoknak kell változnia, hanem a másoknak, mivel ki lehet kezeltetni a bajukat. Mi már toleránsak voltunk annyira, hogy a nyafogást meghallgattuk és segítettünk azon, amin felnőtt ember létére nem képes(tanáccsal). Amúgy a mi kutyánk a macskákat ugatja, és normális kutyaösztön, nem lenne neki jobb, ha nem ugatná őket, és nem is lehet leszoktatni róla, a vadász-területvédő ösztöne erősebb, az előző kutyánk nem ilyen volt, alig ugatott.

begooglezom, hátha segít: "zavarnak a zajok, nem tudok aludni"

[link]

Tessék. Ennek csak egy része ilyen, sokan vannak, akik pszichés problémáik keltette frusztráció miatt ideggyengék és minden apróságra ugranak, pl ferde valami, vagy hangos valami, vagy nem szimmetrikus valami vagy üresen van betéve a tej:D Aki ilyesmire robban, ilyen is zavarja, annak pszichés baja van és kezeltetni kell. Amúgy a kutya alvásigénye nem azonos az emberével, neki semmilyen kárt nem okoz, ha megugatja a macskát vagy a nyestet, nem is tudom ki mire gondolt, mikor azt írtátok ez a kutyának is rossz:D

2023. szept. 30. 08:09
 23/26 harebell ***** válasza:
74%
Ne haragudj, de az én értelmezésemben a cikk nem támasztja alá, amit te írsz. Pontosan nem halkabb vagy közepes zajról van szó most, hanem annál erősebbről. Az pedig, hogy nem mindenkit zavar, nem azt jelenti, hogy akit igen, az "ideggyenge", a neurotipikus működésben is van egy spektrum és egyéni eltérések, csak egy határon túl lehet beszélni hiperérzékenységről vagy pszichés problémáról. A közvetlen közeli (nem "három házzal arrébb" vagy "a környéken") hangos kutyaugatás ezen a határon belül van, egy teljesen egészséges embert is zavarhat.
2023. szept. 30. 19:09
 24/26 anonim ***** válasza:
78%

Egyáltalán nem normális, ha a kutya FOLYAMATOSAN ugat.

Csak figyeld meg, hogy a kertben tartott kutyák hány %-át viszik rendszeresen (vagy egyáltalán) sétálni.

Mert “minek az, ott van a nagy udvar” mondja ezt az, aki szeret kimozdulni vagy még nyaralni is. Kutya is vágyna az ingerekre, az élményekre, de többségük nem is tudja, hogy a kapun kívül van más is a világon…

Ha a kutyámat elviszem sétálni, fixen el van nyugodva egész nap, de másnap ugyanúgy le kell mozgatni, mert ha nem, ugat mint egy vadállat, de olyankor behívom a házba, és legalább csend van az udvaron (házban meg nincs kedve ugatni.) Szerencsére ilyen ritkán fordul elő, mert mindig úgy kalkulálom az időmet, hogy legyen napi 1,5-3 órám arra, hogy lefárasszam.

2023. okt. 2. 13:56
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Közvetlen közelről? Úgy érted épületen BELÜLRől?

Meg mi az, hogy nagyon hangos. A légkalapács van a koncert a hngos, a kutyagatas kozepes.

2023. okt. 2. 13:59
 26/26 anonim válasza:
50%

Nálunk van egy kisbaba a szomszédban (lakás, nem ház). Sokat sír, hasfájós. Hallom, de nem zavar. Figyelmen kívül hagyom, így aztán mintha már nem is hallanám. Megszokja a fülem, vagyis inkább az agyam.

De, ha pl. én olyan lennék, ki utálja a gyerekeket, biztos már ötször összevesztem volna a szomszéddal emiatt. Amint meghallanám, már felmenne a vérnyomásom, és egyfolytában arra koncentrálnék, igy aztán egyre zavaróbb lenne. Egyre jobban belelovallnám magam.

Pedig a baba mindkét esetben ugyanúgy sírna!

Azt akarom mondani, hogy átlagos, mindennapi zajok esetében leginkább a mi fejünkben dől el, hogy mi zavar bennünket.

Vannak kutyagazdik, akiknek nem való a kutya, vannak emberek, akiknek nem való a vidéki környezet, de ezeken nem érdemes magunkat felidegesíteni.

márc. 3. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!