Kutyák miért hiszik azt hogy nekik állandoan ugatni kell mindenért még a semmiért is?
Amiért a madár egész nap csiripel, a disznó röfög, a macska nyávog feszt, a légy meg megállás nélkül zümmög (hogy nem idegesíti saját magát?). Ilyenek ezek...
Na félre ezeket a rém erős érveket... Az a kutya csahol annyit, amelyikkel nem törődnek, és amelyiknek hagyják. Nálam a tiltószó után szinte az első minden kutyámnál az, hogy már kölyök kortól tisztázom velük, nem ugathatnak minden szarba, mert azzal engem is kiidegelnek, bármekkora kutyabzi vagyok is. A jelenlegi kutyámnál sikerült a legjobban. Soha, semmi nem zökkenti ki, nem csahol akkor sem, ha az összes többi ugat az utcában, lassan 2 éves, de a hangját tényleg csak akkor hallod, ha hozzánk érkezik valaki, akit én nem fogadtam még, vagy ha az udvarunkon zörög valami.
A szomszédban meg ott egy kis fos pumi, aki a nap 24 órájából legalább 20-at ugat. A gazdája meg is jegyezte jómúltkor, hogy milyen aranyos a kutyám, és milyen keveset hallani a hangját. Büszke is vagyok rá. :)
Amúgy nem tudom mennyire közeli az állat, de vannak olyan készülékek, ami visszaugatnak neki, olyan frekvencián ami neki igen csak kellemetlen lesz és az a jó, hogy csak a kutyák hallják.
Én a miénket egy alábbihoz hasonló készülékkel szoktattam le a felesleges éjjeli ugatásról.
Mert a sok idióta képtelen megnevelni, azért.
A kutyának dolga ugatni - azért ugat, mert nincs megfelelően lefárasztva, és nem tud magával mit kezdeni.
A gazda nem foglalkozik velük.
Jelentgesd a nébihnél, majd pár ellenőrzés után ráunnak a kutya tartásra
Hol van az kimondva, hogy csak embert ugathat? Ne mondd már, hogy nálatok nincs macska, nyest vagy róka!? Gondolom nem panelban ugat, hanem kertvárosban. Tudod őket is ugatják ám, teljesen normálisan, az is birtokháborítás, sőt, egy egyszerű patkányt is. Amúgy nálunk máshogy ugat éjszaka a szomszéd kutyája, mikor ilyenek mászkálnak, és máshogy, mikor én csengetek náluk, hogy átvigyem a használt játékokat a gyerekeinek. Olyankor majd megőrül, hogy közel mentem emberként a kerítéshez, amúgy meg csak "jelez" ütemes ugatással.
A mi kutyánk a macskákat ugatja, valami elképesztő pofátlanok, odáig mennek, amit már nem ér el, és lesik, ahogy ugatja őket és próbálja elkapni, van, hogy odaül fél méterre a kerítésnél és nézi, ahogy nem tudja elkapni a kutya(egyébként le a kalappal, okos állat a macska, hiába van lebecsülve). Le van fárasztva 1000nmes telken, a gyerekem folyamatosan játszik vele, megtanította leülni parancsra, mégis ugat, mert jelez. Ez nem funkció, hanem ilyen a vérmérséklete. A korábbi kutyánk nem ilyen volt, ritkán ugatott, pedig akkor még játszani sem játszott vele senki, mondjuk haverkodott is mindenkivel, aki közel ment a kerítéshez. Persze le lehetne fárasztani hullára, de nem időtöltésre van, hogy aztán éjszaka mint akit leütöttek aludjon, hanem házörzőnek.
Tök normális, ha ugatnak, ha zavar, akkor valami idegi bajod van, nem megy az alvás, azt oldd meg és meg sem fogod hallani. Emberek élnek vonat, villamos, busz, iskola, óvoda, bölcsi, reptér(forgalmas útvonal), mentők, tűzoltó, rendőr szirénák, benzinkút, étterem, kocsma stb szomszédságában jó alvással, a legtöbbnek semmi baja, veled van a gond. Adtam egy rakás tanácsot, amiből a leghasznosabb a melatonin(kevesen ismerik, olcsó), fúró mellett is aludni fogsz, nem gyógyszer, rossmannban is kapni, jó lenne, ha megfogadnád. Az idegi problémákat kezelni kell, vagy legalábbis a másodlagos problémát, ami okoznak, ami az alvászavar, nehezen megy neked.
Biztos szr belátni, hogy nálad van a gond, de tudsz ellene tenni. Itt kb 3 háznyi távolságban van egy cuki beagle, aki vonyít is(még tini), nem csak ugat(most szoktatják udvari alvásra), csak egy darab idegbeteg szomszédot zavar, aki amúgy is kattant, senki másnak nem tűnt fel eddig. Én is csak akkor kezdtem meghallani, mikor megtalált a szomszéd hogy engem is zavar-e, de akkor sem volt zavaró, hogy már hallottam néha. Szerintem a pszichés-idegi problémák miatt nem a szomszédoknak kellene változtatnia, hanem kezelni kellene őket. Ennek legbiztosabb jele az alvászavar, az meg, hogy idegbeteg vagy a szomszéd kutyájára meg aztán pláne. Érted kisbabák nőnek fel ilyen háztartásokban, ahol ugatnak a kutyák és rohadtul nem érdekli őket, alszanak, te meg felnőtt ember létedre ki vagy tőle. Ezt lehet(ne) kezeltetni, vagy tanyára költözni, vagy belvárosi nagyon vastag falú téglaházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!