Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tilos rövid orrú kutyát...

Miért tilos rövid orrú kutyát tenyészteni Hollandiában?

Figyelt kérdés
2023. szept. 25. 13:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
Mert a rövid orrú kutya csak közelről érzi meg a szagokat.
2023. szept. 25. 13:39
 2/15 anonim válasza:
93%

Mert annyira tulvannak màr tenyésztve, hogy genetika hulladék az összes.

Vettem egy francia bulldogot, első dolgom az volt hogy elvittem lágyszájpadlás műtétre, mert röfögve vette a levegőt. Azóta éjjel sem horkol. Sokan cukinak tartjàk hogy a bulldog tipusok röfögnek stb, közben szegény állat meg küzd a levegővétellel.

2023. szept. 25. 13:45
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Nézz utána annak, hogy brachycephal szindróma.

Rövid az orra -> minimális a hőleadó felület, olyan mint orrnyereg nincs is kb.

Meghosszabbodott lágyszájpadlás --> állandóan veri a gégefedőt, ami így is küszködik azzal, hogy rendesen kinyíljon

Szűk orrnyílás és orrjáratok --> nagyobb szívóerővel kell belélegezni --> nehézlégzés, amely sokkalta nagyobb terhet ró a gégeporcokra.

Az, hogy egy kutya légvételkor röfög, büfög, hörög nem normális! Patológiás!

Miért van betiltva a tenyésztésük? Mert nem egészséges állatok tenyésztése, amely csak esztétikai érdekeket szolgál bőven kimeríti az állatkínzás fogalmát.

2023. szept. 25. 13:50
 4/15 A kérdező kommentje:

Tyű, nem is tudtam, hogy vannak értelmes állatbarátok.

Köszönöm a válaszokat.

2023. szept. 25. 13:55
 5/15 anonim válasza:
100%

#3 igazad van 2es válaszoló vagyok.

Orra is átlett plasztikàzva a műtéttel eggyütt.

2023. szept. 25. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egész életükben kínlódnak a levegővétellel, ezt az árat fizetik az emberi dizájnkutya mániáért szegények.
2023. szept. 25. 17:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a kutyák rendesen szaporodni sem tudnak, császározással jönnek világra az utódok. A tenyésztők mellett virágzik a szaporítók között is, ami csak még jobban rontja az állományt ezeknél az amúgy sem kicsattanó egészségű kutyáknál. Tudom, ki lehet fogni viszonylag egészségeset, de nem az a jellemző.
2023. szept. 25. 18:43
 8/15 anonim ***** válasza:
25%
Miközben a szaporítókat jogosan elítéljük, ezekről a tenyésztőkről valahogy elfeledkezünk. Csaknem az összes fajtát tönkretették már a "neves" tenyésztők!
2023. szept. 25. 21:42
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Éppen néhány napja volt egy poszt a facebookon, hogy mentett francia bulldogot műtöttek, aki az ébredés után lélegeztető csővel a szájában éberen, teljesen nyugodtan feküdt a műtőasztalon és élvezte, hogy életében először normálisan kap levegőt. Szívszorító volt, az okokat pedig 3.válaszoló leírta.
2023. szept. 26. 05:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert szegények már szinte fulladoznak a levegő hiány miatt. Kib@szott tenyèsztők!

Van a házban egy ilyen ahol lakom. Reggel mikor viszi sètàlni az egész èpület hallja. Visszafelè meg már úgy veszi a levegőt szegény, hogy minden pillanatban azt várom mikor esik össze. Sőt sokszor már kèzben van ilyenkor. Nem, nem beteg.

Betíltanàm mindehol! A tenyèsztőknek meg ledugaszolnèk a torkán egy vékonyka csövet hogy hátralevő èletèben azon vegyen levegőt.

2023. szept. 26. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!