Miért tilos rövid orrú kutyát tenyészteni Hollandiában?
Mert annyira tulvannak màr tenyésztve, hogy genetika hulladék az összes.
Vettem egy francia bulldogot, első dolgom az volt hogy elvittem lágyszájpadlás műtétre, mert röfögve vette a levegőt. Azóta éjjel sem horkol. Sokan cukinak tartjàk hogy a bulldog tipusok röfögnek stb, közben szegény állat meg küzd a levegővétellel.
Nézz utána annak, hogy brachycephal szindróma.
Rövid az orra -> minimális a hőleadó felület, olyan mint orrnyereg nincs is kb.
Meghosszabbodott lágyszájpadlás --> állandóan veri a gégefedőt, ami így is küszködik azzal, hogy rendesen kinyíljon
Szűk orrnyílás és orrjáratok --> nagyobb szívóerővel kell belélegezni --> nehézlégzés, amely sokkalta nagyobb terhet ró a gégeporcokra.
Az, hogy egy kutya légvételkor röfög, büfög, hörög nem normális! Patológiás!
Miért van betiltva a tenyésztésük? Mert nem egészséges állatok tenyésztése, amely csak esztétikai érdekeket szolgál bőven kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Tyű, nem is tudtam, hogy vannak értelmes állatbarátok.
Köszönöm a válaszokat.
#3 igazad van 2es válaszoló vagyok.
Orra is átlett plasztikàzva a műtéttel eggyütt.
Mert szegények már szinte fulladoznak a levegő hiány miatt. Kib@szott tenyèsztők!
Van a házban egy ilyen ahol lakom. Reggel mikor viszi sètàlni az egész èpület hallja. Visszafelè meg már úgy veszi a levegőt szegény, hogy minden pillanatban azt várom mikor esik össze. Sőt sokszor már kèzben van ilyenkor. Nem, nem beteg.
Betíltanàm mindehol! A tenyèsztőknek meg ledugaszolnèk a torkán egy vékonyka csövet hogy hátralevő èletèben azon vegyen levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!