Most havonta mennyit kell költened a kutyádra 1 hónapra?
Kb 4-6 ezer nekem.
Ismerősnek viszont kb. 6x több pedig a fajta ugyanolyan.
8kg - Shih tzu kan.
Nagyjából 20.000 - 25.000ft szóval nem egy nagy összeg.
Az eledele Real Nature Wilderness Mini az kb 12.000ft (4kg ebből kb 3kg fogy el hó végére), és mostanában a gyerekek miatt kevesebb időm van így fodrászhoz szoktam beadni, az mindennel egyben 10.000ft környékén van.
Most már lassan kelleni fog izületvédő is az szerintem kb +5.000ft környéke lesz.
Ez a 4.000.-6.000 akkor se jön ki, ha egy apró 4-5 kilós kutyád van. A macskám annyi, és neki sincs 10.000 alatt a kajája. Valami ott nagyon nincs rendben, és biztos, hogy semmilyen féreg elleni tabletta/spot on sincs a kutyán. Így persze, hogy lóf*sznyi pénzből ki jössz, az egy órányi munkabérem amit te havonta a kutyára szánsz.
Szomorú..
Az én kutyám 7 és fél kilós, mégis elérjük a majdnem 50 ezret havonta ( a mai durva árakkal és ha nincs semmi baj, és nem kell orvos), és messze nem a legdrágább kajákkal etetem. ( de mi nem csak száraztápozunk )
Száraztáp neki kb 6 000 forint / hó
Nedves táp kb 30 000 forint / hó
Kullancs + szívférgesség elleni gyógyszer ( mi nextguardot használunk ) : az kb 4000 HUF hóra lebontva, illetve én kullancsnyakörvezem is forestoval, az hóra lebontva kb 3000 HUF / hó
Plusz rágcsák, stb kb 5000 HUF / hó
Immunerősítőt is kap, az nagyon drága, de nagyon sokáig elég, szóval az hónapra lebontva jelentéktelen összeg
meg persze az oltások, féreghajtás, bűzmirigy nyomás, stb, de az ugye nem fix havi költség
(előző)
Nem biztos, hogy lehetetlen. Az Okosgazdin vannak napi adagra lebontva táp költségek, ki tudnak jönni 200 Ft napi költség alatt kistestű kutyának, különösen, ha valaki nagyobb adagot vesz egyszerre.
Itt egy példa: [link]
Most csak találomra rákattintottam egyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!