Most havonta mennyit kell költened a kutyádra 1 hónapra?
Kb 4-6 ezer nekem.
Ismerősnek viszont kb. 6x több pedig a fajta ugyanolyan.
30kg-os kutya,
havi kajája ~7200 ft
havi parazita ellenes védekezés ~ 3000 ft
ha a védőoltásokat leosztjuk havi szintre akkor az olyan ~1200 ft
kap ízületvédőt, mivel csípő dp-s, az kb ~4-5000 ft egy hónapban
szóval kb havi 15.000 körül vagyunk -/+.
"pedig ugyanaz a fajta" azt ugye tudod, hogy minden kutya EGYEDI és élő dolog? tehát nincs két egyforma, ezek nem autók, vagy holmi cipők, hogy összehasonlítás alapjai legyenek. Ismerősöd lehet jobb minőségű kaját ad neki, lehet hogy több hangsúlyt fordít a különböző eü problémák megelőzésére stb.
4-6 ezer gondolom úgy jön ki neked, hogy csak az etetésre költesz, abból is vagy a nagyon szemét minőségre, vagy kistestűd van. Se kullancs ellen, se szívféreg ellen nem védekezel, mert az egy kistestűnél kerül ennyibe havonta. Táplálékkiegészítő, ízületvédő meg nyilván nincs.
Nagytestű kutyáimnak a Synoquinnal, heti fizióval, super premium táppal, Bravectoval, Milprazonnal dueván 60.000 ft/kutya. És ebben nincs benne a heti több tréning, versenyek, utazás, esetleges állatorvos stb.
Nekem olyan 40.000-45.000.- között van egy hónapra átlagosan, ennél vannak hónapok amikor több, mert állatorvosi dolgok feljönnek, oltás, bűzmirigy, stb.
Egy hónapra kb olyan 14.000.- a 6kg táp.
Plusz mindig teszek bele különböző nyershúsokat fagyasztva olyan 16.000.- egy hónapra
Immunerősítő vizamin por 3.500.- a hónapra kb
kókusz zsír 2000-3000 között egy hónapra
Rágcsálnivalók, jutalomfalatok 5000 átlagosan, de ez nagyon változó, ha nagyon trainingelünk több napon a héten akkor ez több is lehet.
Néha egy csonterősítő kúrát is beiktatunk ez ilyenkor plusz 15-20.000.-
8 .kilós 11 éves keverék kutyám van
Kaja amit elbír a gyomra: 31.000ft/hónap
Szívgyógyszer: 12.000ft/hónap
Száraz szem szindrómája van tehát plusz szemcsepp ami 3500ft/darab és ebből kell neki legalább 5 egy hónapban. Ehhez jönnek még az egyéb kiadások például szívultrahang 48.000ft vagy szemészeti kontroll 15.000ft de ezek nem havi szintűek szerencsére. Ha egyedül kéne ezt a kutyát eltartanom havonta már éhenhaltam volna :D de nagyon szeretjük szóval természetesen minden kifizetünk neki amit csak kell.
6 kgos - 12 éves kutya
Foresto plusz milbemax a vedekezes, Forestot most 11 ezer Ft-èrt vettem 7 havonta cserelem. Milbemax az 2 ezer Ft környéke havonta.
Kajaja 8-10 ezer Ft körül van főzök neki.
Izuletvedo havonta 6500 Ft
Gyógyszerek amiket szednie kell szerencsére nem vészes, havi lebontásában 1500 -2 ezer Ft környéke.
2 havonta vérvétel kontroll a màja miatt 12 ezer Ft.
Ragcsakat is szokott kapni puhabbakat amiket eltud rágni. De abból többet veszek szóval havi lebontasba nem nagy összeg.
23 kgosom 3,5 éves
Nexgard Spectra 5040 Ft havonta
Táp 1,5 havonta 20 ezer Ft.
Kutyanapkozi havonta 20 ezer
Izuletvedot kúra szerűen szokott kapni.
Illetve lazac olajat is. De ezekből nagy kiszerelést veszek és sokáig eleg így ezt nem számolom bele.
Ragcsakat egyszerre veszem mindkettőnek vegyesen 10-15 ezer Ft-èrt és akkor pár hónapig nem kell vennem.
És akkor most volt neki egy kisebb műtétje 28 ezer Ft-èrt.
Nem tudom 4-6 ezer Ftbol hogy jön ki egy kutya tartása a mai világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!