3-4 napra elegendő ételt adtam a kis testű kölyök
kutyának, túl fogja élni?
Figyelt kérdés
Egyedül voltam itthon a kutyával és az én dolgom volt megetetni de nem emlékeztem, hogy a konzervből mekkora adagot mondtak, hogy mennyit adjak oda.
Kikapartam a háromnegyedét ami kb 3-4 napra elegendő és kinyalta teljesen a tálat és úgy tűnt még éhes így oda adtam neki a maradék negyedet is. Azt már nem ette meg.
Most jött haza a család és lecseszett, hogy fel fog fordulni a kutya.
semmi baja sem lesz, ahogy neked sem, ha veletlenul degeszre eszed magad:)
ha valamiért megülte volna a gyomrát, simán kipakolja, ahogy mi emberek is tesszük, nincs miért aggódnod.
Az egyedüli probléma, ha huzamosabb ideig többet adnál neki, akkor elhízhatna, de egytől kutya baja sem lesz. Lehet végre életében előszőr jól lakott :)))
2023. szept. 17. 08:10
12/21 anonim válasza:
Az nem 3-4 napi adag, hanem végre rendesen evett annyit hogy ne legyen éhes. Ők biztos keveset adnak neki ami nem elég. Jól tetted.
2023. szept. 17. 08:24
13/21 anonim válasza:
Nem tudom mekkora az a konzerv,amiből majdnem 1 hétig jol lakik egy bármilyen kutya.
2023. szept. 17. 14:45
14/21 anonim válasza:
Nem lesz baja. Egyszer amúgy én is lecsesztem rokont, mert telerakta a kutyám tálját, de nekem az volt ezzel a gondom, hogy aznap estére mással egyeztetett félelem oldás tréning volt leszervezve, és így a kutyám nem volt éhes, nem figyelt, nem tudtam elterelni a figyelmét, ő étellel motiválható.
2023. szept. 17. 15:07
15/21 anonim válasza:
Nem lesz semmi nagyobb baja valószínűleg, de a következő etetés nyugodtan ki is maradhat, és pihenjen (olvasom, hogy azt teszi, helyes). 10-es hozzászólásra írnám: nem azon múlik, hogy emelünk-e adagot, hogy a kutya mennyit bír megenni, hanem azon, hogy milyen a kondija. A kutya őse arra született, hogy hosszabb koplalás után egyszerre megegyen hatalmas adag élelmet, vagyis náluk teljesen hétköznapi dolog, hogy ha tehetik, degeszre zabálják magukat, akkor is, ha teljesen jó kondiban vannak, elég ennivalót kapnak különben.
2023. szept. 18. 12:38
16/21 anonim válasza:
15
Itt szó se volt arról, hogy éheztetnék a kutyát.
Ha egy kutya minden nap rendesen kap enni (és ráadásul nem 5 másik elől kell elenni a kaját versenyben), akkor hiába teszel elé tíz mázsa kaját, nem fog megenni még két napra valót se. Nem hogy 3-4 napra valót.
2023. szept. 18. 19:45
17/21 anonim válasza:
16-os, a hízásra hajlamos fajták képesek a napi adagnál jóval többet is enni. Például a labradoroknak nincs teltségérzetük.
2023. szept. 18. 20:34
18/21 anonim válasza:
Az angol kokker spánielnek sincsen teltségérzetük! Az én kutyám már volt hogy egy nap alatt majdnem 6 kilogrammot megevet, de még így sem lett baja csak kihányta aztán már a jolyosón aludt.
2023. szept. 18. 21:48
19/21 A kérdező kommentje:
Ez egy tacskó volt.
Egyébként kint volt a bordája is ami lehet, hogy alapból a karcsú termetének köszönhető de én ezt valahogy nem tudom megemészteni, hogy egy kutyának kint a bordája.
2023. szept. 18. 22:19
20/21 anonim válasza:
Egy kutyának sem tesz jót a túlsúly, főleg egy ilyen hosszú testű, rövid lábú fajtának, mint a tacskó. Ki kell tudni tapogatni a bordáit. Persze, ne legyen csont és bőr se, de ha a bordáit nem érzed a hájtól, az nem jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!