Egy efféle fajta kutyánál meglehet ezt? (dobermann)
Figyelt kérdés
Tervezünk kutyust venni a közeljövőben, kenel építését, kidolgozgatását elméletben már alakul. Nem hiszem hogy minden hideg estén idebent tudnánk tartani - elég kicsi lakás - max a full hidegeken.
Az van tervben, hogy csinálunk kintre ilyen oldalaknál elfedett szalmával/textillel bélelt kis "lakályt". Mit gondoltok?
Azon kívül, hogy fázna tönkre mennének az izületei a folyamatos átfázás miatt. Ha nem fér el a kutya ne tarts ilyet. Nem kötelező kutyát tartani, főleg nem olyat ami nem illik bele az életviteledbe.
Keress hosszabb szőrűt, időjárás tűrőt. De azok közt is van amit meg azért nem tarthatsz jóformán kennelben, mert társaságot igényel (pl goldi).
2023. szept. 15. 19:15
12/19 anonim válasza:
A szőrhosszúságon kívül kiemelném, amit többen megemlítettek: a dobermann (és néhány önállób fajtát kivéve a legtöbb kutyafajta) a gazda, a család közelében szeret lenni. Nem kell, hogy a kanapén hédereljen veletek, nem is igényli ezt minden kutya, de nagyon szépen lehet kölyökkortól szoktatni, hogy az előszobában vagy a nappali egyik sarkában legyen a helye. Fizikailag és szellemileg megfelelően lefárasztott kutya szépen pihen a nap többi részében (nyilván fajtától és egyedtől is függ, hogy mit jelent a "megfelelően"). A másik, hogy pont a dobermann NAGYON sok foglalkozást igényel, nem kifejezetten családi kutya, és nem igazán való első kutyának.
2023. szept. 15. 20:11
13/19 anonim válasza:
Miért akartok kutyát tartani?
2023. szept. 16. 15:09
14/19 anonim válasza:
rottweiler inkább való kintre,nekik sokkal tömötebb a szőrük.
Ha kinti nagyszoru kutyat vesz,akkor nyaron kell benntartani a legkondis hutott lakadban. Szerintem a kerdezonek ez se menne. Igy eleve abortalt a kutyatartas otlete.
Kerdezo, kertotorpet vegyel. Az lehet kinn a hidegben,de meg azt is le kell porolni festeni neha.
2023. szept. 26. 06:00
18/19 anonim válasza:
Nekem kb. 30 éve volt doberman. Igaz amit már többen leírtak, nagyon fázós és kifejezetten ragaszkodó kutya. Hiába van szigetelt háza, akkor is fázik. Egyik legjobb kutyámnak tartottam. Utána pásztorkutyáim voltak. Sarplaninac, kaukázusi és utoljára kuvasz. Kuvaszom jobb volt a másik két pásztorkutyámnál. Egy kis makacsság volt benne, de a fontos dolgokban mindig szót fogadott. Ha az udvaron voltam nem támadott meg senkit, idegent sem. Persze, ha nem volt családtag az udvaron, akkor Ő volt a főnök, a sógoromat és a szomszédokat sem engedte be. Apróbb dolgokban ellenkezett, például az istennek se akart lefeküdni parancsszóra, de ülni, marad, parancsszóra evés és sok más is ment neki. Idén tavasszal elhunyt, most egy kis pumim van. Ez sem fázós és hihetetlenül intelligens, gyorsan tanul és engedelmes. Nekem a magyar kutyafajták bejöttek. De a lényeg, Dobermannt ne vegyél kinti kutyának! Sok más kutyafajta van, ami alkalmasabb rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!