Veszettség elleni plusz kombinált oltásért mennyi a reális ár a fővárosban?
En ugy tudom hogy a kettő között várni kell minimum 2 hetet.
Nekünk a kombi 8000 volt
Veszettség még nem az a kövi.
4 hónapos kutyus
Csepel
A miénknél most 29400 ft a weboldaluk szerint (vidéki rendelő, de budapesti árakkal :D )
Megnéztem egy kisebb, budapesti rendelőt is, ott 18000 ft ( [link]
#1 Nem kell várni két hetet, ez csak a kölyök kutyánál van így. Felnőtt korban együtt is adható.
Fővárosi árat nem tudok mondani, nálunk vidéken veszettség+kombinált 14.000.
7-es akkor mégegyszer leírom, hogy van olyan készítmény, amiben benne van sok más vírusra ÉS a veszettség elleni cucc is, EGY üvegben.
Szóval kapható együtt is, de nyilván kétféle vakcinát nem fognak egyszerre beadni.
8-as, igen, tudom, hogy VAN olyan vakcina, amiben még a toronyóra lánccal vírus elleni antitest is szerepel, de attól még nem feltétlenül jó ez. A mi állatorvosaink nem is használják ezeket a nagyon sok komponensű vakcinákat. Kennelköhögésre is külön adnak oltást, noha van kombi, ami azt is tartalmazza.
Csak egy részlet egy állatorvosi oldalról: "Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy a kombinált (sokkomponensű) kutyavakcinák védőhatása kismértékben mindig csekélyebb, mint az egykomponensűeké (monovalens). A lehető legoptimálisabb oltási program kialakítását bízzuk állatorvosunkra, aki igyekszik az összes szempont figyelembevételével tervezni (pl. a legveszélyesebb kutyabetegség, a parvovírusos bélgyulladás ellen az első oltást általában monovalens vakcinával adják, a másodikat pedig, ha lehetőség van rá, nem egy sokkomponensű (pl. 6-komponensű) vakcinával. Az első veszettség elleni oltást a rendeletek szerint sem lehet kombinált vakcinával oltani.)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!