Kutyáknak jó a vegán étrend?
Több oldalon is olvastam, hogy simán át lehet szoktatni a kutyát vegán étrendre. Ezenkívül sok féle vegán kutyatáp létezik.
Az a tervem, hogy átszoktatom a kutyáimat ilyen étrendre hiszen egészséges számukra.
Ez egy újabb agymosás.
Kutyáknak nem jó a vegán étrend, satnya lesz tőle.
Sőt, a vegán étrend az embernek sem jó, max. annak, aki ülő munkát végez nulla sport mellett. Aki viszont komolyan sportol, fizikai munkát végez, stb., annak szükséges az állati fehérje.
"Sőt, a vegán étrend az embernek sem jó, max. annak, aki ülő munkát végez nulla sport mellett. Aki viszont komolyan sportol, fizikai munkát végez, stb., annak szükséges az állati fehérje."
2023-ban ekkora bullshitet valaki még le tud írni?
Nincs ebben semmi bullshit.
Tudom, hogy most ez a sláger, az aktuális agymenés és agymosás, hogy a húsevés rossz és a növényevés teljes mértékben kiválthatja. De ez nem igaz.
Egy vegán sportoló látványra ugyanazt az izomtömeget tudja felépíteni, mint egy mindenevő, sőt még az állóképesség és az erő/teljesítmény is megközelíti a mindenevőkét. Azonban ha már a dolgok mögé nézünk, pl. amikor MRI-vel vizsgálják az izomrostokat, máris kiderül, hogy nem olyan összetettek a rostok és az izomszálak, mint a mindenevőknél.
És akkor még az olyan dolgokról nem beszéltünk, hogy csontsűrűség, ami a vegánoknál nagyon elmarad a mindenevőktől, és ha nincs elég kalcium a szervezetben, akkor a belső szervek kalciumszükségletét a csontból veszi el.
Vagy ott van a vérszegénység, ami a vegánoknál dupla akkora, mint a mindenevőknél. És jól példázza, hogy a vegetáriánusoknál is jóval alacsonyabb, mint a vegánoknál.
És még lehetne sorolni a káros hatásait.
Kerdezo, probald mar meg normalisan etetni a kutyat. A mostani etrendje is borzaszto!
Fozzel akkor hust neki, ha az szimpatikusabb, nem kell tappal etetni. De konyorgom, kenyer, kolbasz? Megkerdojelezheto minosegu nedves? Tudom, hogy a dm-ben kapni olyat is, ami csak kozepenesen rossz, nagyon ritkan, ha gyorsan kell tap, mert elszamoltam magam es nem jott meg a rendeles, akkor ott az egyiket szoktam venni. Nem annyira rossz, mint egy pedigree, de nem etetnek ezzel hosszabb tavon. A konzervek, ha jol emlekszem, annyira nem tul jok.
Szoval kicsit eroltesd meg magad es talalj ki valamit.
Hogy lehetne egy vegán étrend egészséges egy ragadozó állatnak, ragadozó fogsorral és ragadozó emésztőrendszerrel? Ennyi erővel az oroszlánnak is egészséges lenne vegetáriánus életmódra áttérni.
A vegán kutyatápok gyártása csak meglovagol egy hóbortot, persze, hogy ők azt reklámozzák, egészséges, de állatorvostól hallottál már vegán tápot ajánlgatni? A gabona és a hüvelyesek olcsó, nagy mennyiségű alapanyagot jelentenek, a keményítőtartalmú burgonya félék ugyancsak, nem véletlen, hogy az átlag kutyatápok nagy része növényi eredetű anyagokból készül - nem azért, mert egészséges, hanem mert nagy mennyiségben olcsón hozzáférhető. Ellenben azzal a marketinggel, hogy vegán, biztosan nem két fillérért fogják árulni. Vegán étrenden tarts nyuszit vagy hörcsögöt, mert nekik való.
Állatkínzásnak minősül, mert nem azzal táplálod a kutyád amire neki szüksége van. Ez olyan mintha növényevőnek húst adnál csak, hogy nesze szokjál rá, mert a nők lapja szerint te is ehetsz és ez neked hű de egészséges.
NEM az. A kutya és a macska is húsevő. Lehet nekik adni olyan gyümölcsöt és zöldséget ami nem árt nekik, de kizárólag ezzel táplálni őket egészségtelen. Lassú halált okozol.
Babáknak sem szabad, anyukám ostoba ismerősének is hiába pofázták, hogy adjon húst a gyereknek 18 hónapos korban elkapott egy betegséget és képtelen volt védekezni ellene az immunrendszere, mert olyan gyenge volt, hogy pár hónap múlva amúgy is kórházban végezte volna. Tele volt vitamin és ásványi anyag hiányokkal, és azokból adódó szervi betegségekkel. Sima egyszerű kis megfázás szerű volt, leállt a keringése és meghalt. (Isten nyugosztalja a picikét)
Több híresség is volt aki állatkínzás miatt került bajba, bele pusztultak a kutyák a vegán étrendbe. Nem gyorsan, szépen lassan épült le mindenük szerencsétleneknek..
Ha te akarsz LEGYÉL vegán, az a te döntésed. De semmi mást ne kényszeríts erre. Nincs hozzá jogos sem, hogy egy másik élet helyett eldöntsd, hogy mit ehet és mit nem, amikor felelősséget vállalsz valamiért akkor meg kell adnod azt amit igényel, nem ami szerinted kell neki.
Igen, ez nekem a kisgyermek és a sok így járt kutya miatt is érzékeny téma. Kérlek, ne ártsatok a picikéknek, ők nem olyasmik amikkel szabad játszani, hogy most vagy igazam van vagy az origo a faxa..
Nem értem hogy az ilyen full megszállott vegán miért nem tart olyan állatot ami növényevő?
Miért kell egy húsevő állatot kínozni?
van vegán táp? Talán mert az ilyen agyhalottak mint te megveszik jó áron. Semmilyen valamire való állatos webshopban nem láttam még vegán kutya tápot.
Van gabonamentes táp is, ami viszont szinte mindenhol elérhető . Na ugyan miért? Mert nem növényevő a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!