Kérdező, ha jól rémlik a sztori, az eset önsétáltató kutyákhoz kapcsolódott, szóval itt valóban nem segített a póráz, itt az segített volna, ha a kutyák megfelelő körülmények között lettek volna tartva, és biztosította volna a kutyák szökésének megakadályozását, ami egyébként is törvényi kötelezettsége. De nem követtem, csak ilyen apránként olvasgattam róla, szóval ha tévedek, javítsatok ki.
2023. szept. 7. 22:01
12/31 anonim válasza:
Nyilván nem segít az Isten áldjon meg! A gazdája a lényeg ahogy itt leírták. De ha a gazdája nem csinál semmit sem ha a kutyája rá akár támadni a gyerekekre csak áll mint egy tök meg sem mozdul de a kezéből nem engedi el a pórázt az nagy segítség.
2023. szept. 7. 22:04
13/31 anonim válasza:
Akkor segít a póráz, ha a gazdi sétáltatja pórázon a kutyát. Az önsétáltató kutyák csak kiszöknek a kerítésen a gazdi felügyelete nélkül.
2023. szept. 8. 06:13
14/31 anonim válasza:
Sajnos sehogy. Nekünk is hasonló volt,mint amelyik válaszolo irja, h süketnéma rokonára agresszivan reagalt a kutya.
A kutyák ilyenek. Válassz kis testűt,az nem bánt senkit,vagy ki lehet kerülni. A nagyobb kutyák teste,állkapcsa erősebb az embernél, futásnál az embernek esélye sincs. Még ha neveled is, mindig ott van az a 0.5% esély,hogy bántani fog valakit.
2023. szept. 8. 22:05
15/31 anonim válasza:
Azért az ember ismeri a kutyáját.
Nekem is van kettő, alap esetben rajonganak az emberekért, legyen az bárki. A gyerekeket is szeretik. De nem szoktam a közelükbe engedni őket mert hevesek és egy kisgyereket felboritananak, de agresszívan nem rontananak neki abból a szandekbol hogy most szét tépik.
Évek óta velem vannak, soha nem mutattak még mást ember iránt a feltétlen rajongason kívül, úgyhogy nem tudom mi kellene ahhoz hogy emberre tamadjonak ha ez valaha is elofordulna. Talán ha bantanak őket.
Amikor utcán egy kutya megtamad valakit hidd el, az a nem ilyenek közül kerül ki mint az enyémek hanem annak már voltak elojelei.
2023. szept. 11. 08:08
16/31 anonim válasza:
Nem,nincsenek előjelek. Ha fél valaki a kutyatol,ideges,toporog,elfut,hidd el,hogy a legkisebb termetu,legcukibb kutya is megtámadja. De akár a sajátodon is kipróbálhatod: nézz vele idegesen farkasszemet, tegyél fura,hirtelen mozdulatokat. 100% hogy fel tudod ingerelni,hogy ugasson vagy akár tamadjon.
2023. szept. 11. 11:47
17/31 anonim válasza:
#16 nem, nem tudom. A szájából is kiszedhetem a falatot akkor se harap vagy támad meg. (volt már hogy kellett ilyet tenni).
Egy normálisan nevelt, normális idegrendszerű kutya aki addig nem mutatott agressziora jelet egy az ezerhez hogy megtamad.
Az ilyen utcán támadó kutyáknál igenis lehet sejteni a viselkedeswbol hogy hajlamos ilyenre.
2023. szept. 11. 21:01
18/31 anonim válasza:
A kaja elvétel egy határozott dolog,attól nem támad rád a kutyád. Csak próbáld ki,amit írtam. A váratlan,ideges,fura viselkedésre támadnak. Nem feltétlenül a kutyákkal van baj. Az emberek reakciójával inkább. Pl én ha szembejön egy nagy kutya,kb rosszul leszek. Ha odajönne egy kóborkutya,biztosan megharapna a reakcióm miatt.
2023. szept. 11. 22:40
19/31 A kérdező kommentje:
18., egyszer engem is megpróbált harapni egy kutya, pedig még csak nem is pillantottam rá, szóval ahogy az emberek között, úgy a kutyák között is vannak őrültek.
2023. szept. 12. 08:28
20/31 anonim válasza:
18, egy kölyökkortól pedánsan nevelt, jól szocializált kutya nem fog megharapni, a kóbor kutya meg az előélete miatt esélyes, hogy rosszul reagál a viselkedésedre, mert neki már volt rossz tapasztalata, bántották, és túlreagálja a félelmedet, a korábban átélt dolgokból fog tippelni, mit jelent a viselkedésed, illetve az önsétáltatók lehetnek még veszélyesek, akik akár egy egész utcát is a saját területüknek éreznek, igazából ők a legveszélyesebbek ilyen szempontból, mert nekik van gazdájuk, nem tartanak az embertől, a kóbor kutya, aki nem szokott emberhez, inkább elkerül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!