Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a pumikról?

Mi a véleményetek a pumikról?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokat kapcsoltok a fajtához?

2023. szept. 1. 07:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Nekem pumim van. Tenyésztőtől vettem, de vannak neki birkái is, őrzik a házat is. Munkakutyák. Enyém szófogadó, egyáltalán nem jellemző rá a felesleges ugatás. Az elején 2 éjszaka kellett többször rászólnom. Utána elhagyta, max akkor ugat, ha jönnek az éjféli buszról, vagy mennek a hajnali buszra, de akkor is 1-2 vakkantás. Ilyen csipogó hangokat sose hallottam tőle. De vannak olyan pumik is, láttam én is versenyen. Idegesítő. Rendszeresen túrázok vele, más kutyásokkal is. Jól kijön más kutyákkal nem csipkedi. Kölyökkorában csipkedett, néhány zokni látta a kárát. A kutya viselkedése nagyban függ a gazdájától, illetve a tenyészettől is. Első nyírása a kutyakozmetikusnál minden gond nélküli volt. Agyon dícsérte a kozmetikus és azóta sincs vele gond.
2023. szept. 27. 01:09
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Előző vagyok. Leírtam bár biztos le lessz pontozva. De ez van, az enyém nem ugat. Bezzeg a kislányom 4 éves pekingije borzasztó mit össze csahol. Mivel mindig vele van, így nem én neveltem meg. Bár már kezem közé kaptam és nekem szót fogad, másnak nem. A felesleges ugatásról viszont nem akar leszokni. Nyáron kint van az udvaron rohangál és ugat, akkor is, ha senki sincs ott, akkor is ha nem ugat más kutya sem. Eleinte a pumim rohant megnézni mit ugat, most már oda se megy. Tudja, hogy felesleges.
2023. szept. 27. 01:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Tök jó, hogy neked ilyen van, de ne hidd el hogy az egész állomány ilyen. Mudiból is van normális, meg mindegyikből, csak marha nehéz a sok ocsú közt a búzát megtalálni.

Sok boldogságot a pumedlihez!

2023. szept. 27. 08:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Biztos számít a nevelés is, de lehet simán szerencséd is, hogy a tiéd nem ugatós. Én nem gondolnám, hogy egy agility versenyző pumival nem foglalkoznak eleget és megfelelően, főleg, ha jó eredményeket is érnek el.
2023. szept. 27. 12:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Volt már pumis, aki elkérte a tenyésztő telefonszámát. Együtt túráztunk, vele is jött a kutyája. Tisztába vagyok vele, hogy sok pumi ugatós. Írtam is fent, hogy versenyen láttam sok ugatós pumit. Én 5 tenyésztőnél voltam. Ez volt az utolsó, akihez mentem. 3 szukája volt otthon, a kanok dolgoztak, volt amelyik birka mellett, volt amelyik telepen volt kint. A 3 szuka akkor kezdett ugatni, amikor a ház elé mentünk. Amint a kert ajtó csattanását meghallották, csendben voltak. Vagy minket néztek, vagy hátrafelé lestek, jön-e már a gazda. Amíg ott voltunk csendben voltak. Ez tetszett meg bennük, illetve a jó formájuk és a nyugodtságuk. Sokat gondolkoztam előtte vegyek-e pumit. Viszont ekkor eldöntöttem. Veszek és innen. Nem bántam meg. Okoz gondokat, pl időnként kapar, de a legtöbb kutyám kapart. Legalább nem akkora lyukat, mint régen a sarplaninacom. Kuvaszon is sokat gondolkoztam vegyek-e, csak rosszat hallottam róla. Amit vettem, nagyon jó kutya volt. Nem bántam meg. De azt is több helyen megnéztem. Nem tudom megérteni azokat, akik elmennek piacra és ott vesznek kölyökkutyát az árustól. Aztán a menhelyen kötnek ki a kutyák amikor megnőnek, vagy valahol az útszélén. Meg kell nézni milyenek a szülők, milyen helyen vannak. Itt a kölyköknek, külön játszószoba volt berendezve, sokat foglalkoztak vele.
2023. szept. 27. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!