Mi a véleményetek a pumikról?
Üveg hangon ugat, mindenre is :D egyet ismerek, be nem áll a pofája és nagyon idegesítő hangja van
A mudi és puli normálisabb
Aki lehúzza a válaszomat, az miért teszi? Valótlant írtam talán?
Bárkit vendégül látok egy hétvégére, van egy ilyen dög az egyik szomszédomban, a másikban (kertszomszéd) meg 3 puli. Egyik sem jobb a másiknál, de ez a tetves kis pumi az életünket teszi tönkre. Majd ha már 4. éve nem aludtatok át rendesen egy éjszakát, az udvaron nem tudtok beszélgetni, vagy telefonálni mert a r.hadt visító hangtól nem halljátok a saját gondolataitokat sem, megnézném hogy állna a szátok. Tenni ellene nem tudsz, hiába vagy jóban a gazdájával, hiába célozgattál rá, hogy állati sokat ugat, mert ő jót nevet ezen, nincs más lehetőséged, mint tűrni, illetve időnként szidni, és a pokolba kívánni azt a kutyát!
Mondom ezt úgy, hogy amióta az eszemet tudom kutyás voltam, de az én kutyám még senkit nem zavart a csaholásával!
Ez a kutya biztos megfelelő egy tanyára, távol a szomszédoktól, ahol egész nap kedvére szaladgál, mert igencsak hiperaktív, de nem való lakóövezetbe még falun sem!
Nekem is az ugatás ugrik be róluk először :)
Amúgy meg matrica kutyák, szeretik az idegeneket, más kutyákat csipkedni (hacsak nem szoktatod le róla őket), meg kb csak a gazda érdekli őket, igyekeznek megfelelni neki és kevésbé jellemző, hogy odarohannak örömködni más kutyákhoz vagy emberekhez, nagy a mozgásigényük. Nem nagyon tudok jellemben különbséget tenni a muditól és pulitól (oké, utóbbi már eléggé el lett lustítva), elvileg makacsabb, de akiket ismerek, teljesen élhető kutyák.
Ugat és pörög. Mind. Folyamatosan.
Cukik, aranyosak, de sose kéne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!