Egy szuka kutya ivartalanításáért mennyire reális 35-40 ezer forint? 12 kilós kutya, vidéki kisváros.
#5 Ugye az megvan, hogy ebben még az altatás díja sincs benne?
Általában ezeket úgy tüntetik fel, hogy csak az a szolgáltatás mennyibe kerül, de ahhoz legtöbbször jön még egy alap ellátási ár, plusz, a felhasznált gyógyszerek, eszközök, stb., nincs benne az altatás, a varrat, meg még mittudomén... Papíron a mi állatorvosunknál is 14e egy nősténymacska ivartalanítás, mert csak az a beavatkozás annyiba kerül, de gyakorlatban 30e-t fizetsz, mert mindennek külön van számolva az ára. Ez egyébként az emberi magánorvosoknál is így van.
Ez nagyon rendelő függő. Nekem 22-ért ivartalanították a tacskómat szintén vidéki kisvárosban. Előzetes vizsgálat és gázos altatás benne volt az árban, ruhát meg kellett külön venni. Ugyanez a megyeszékhely rendelőiben 30-40 körül lett volna.
Csak az összehasonlítás miatt írom: szívféreg vizsgálatot is drágábban csinálják máshol, ahova én járok 6000, máshol 8-12.
Köszönöm a válaszokat!
18-as: a tesztet 6, illetve 8-12 ezerért csinálják? Tegnap 5500-at fizettem érte 😳
Az állatorvos maga szabhatja az árakat ilyen "kinek mennyit ér a munkája" alapon. Valakinek szebb a rendelője, több eszköze van, drágább gépei, alaposabban vizsgál.. de mondjuk ez sem látszik meg mindig az árakon van egy bácsika aki 50 éve orvos, és nem dolgozik drágán, mégis alapos és kijár 15:00 után vagy sürgős esethez házhoz kocsival Pesten belül bárhol 1 órás távon belül.
Az ár szerintem abszolút jó, egy szuka kb 45.000 szokott lenni legalja áron. (Csodálkoznak, hogy sokan nem akarnak ivartalanítani..:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!