Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az elmúlt időszakban több...

Az elmúlt időszakban több helyi fesztiválra/koncertre is és egyre többen kutyákkal érkeznek. Vannak kicsik is nagyok is. Ti vinnétek, illetve mit gondoltok róla? Engem nem zavar, ráadásul a kutyák is nyugodtak csak új dolog és kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés
Gondolom elsősorban azért viszik mert nincs hova tenni.
2023. aug. 20. 11:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem sokan utálják a kutyákat, ittas állapotban vannak, és nem jól reagálnák le ha a kutya oda megy hozzájuk szaglászni, nyalogatni, rájuk ugrana stb..

Véletlenül is letaposhatják,főleg ha kisebb kutya. Az előadót nézik, nem a lábuk közt járkáló kutyát.

2023. aug. 20. 15:24
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ, milyen koncert, meg milyen fesztivál. Van, ahova nem is engednek a szervezők kutyát. A tömegbe nem kell bemenni, távolabb is meg lehet állni a kutyával.
2023. aug. 20. 17:32
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nagyon kompromisszumos és talán egy fokkal még rosszabb is, mint babával menni. Szocinak amúgy nem rossz, de szerintem élvezhetetlenné teszi a fesztiválozást, mert mindig a legszélén kell megállnod, a haverjaid meg valószínű inkább beljebb akarnak menni, forróságban meg ügyelni kell, hogy ne égjen meg a tappancsa a kutyának.

A művészetek völgyéről tudom, hogy viszonylag kutyabarát, néhányan sátraznak is kutyával.

2023. aug. 20. 17:58
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem vinném, félteném a sérüléstől is és a hangzavartól is.
2023. aug. 20. 19:13
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. aug. 22. 14:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én kutyám szereti a nyüzsgést egy bizonyos fokig. Vannak a közelünkben ingyenes rendezvények, ahova ki szoktam vinni tréningezni. Figyelem, hogy mikor feszül be, ha nyugodt, ott akkor jók vagyunk, többnyire a neki kényelmes távolságból is tudunk élvezni egy koncertet, nem kell az első sorban csápolni, nekem erre nincs igényem, a zene miatt megyek. Nyilván teljesen más mondjuk egy metál vagy egy jazz.

De például jártam már a kutyámmal a Mozgás éjszakáján az éjszakai túrán. Annyira viszi ilyenkor a hangulat, hogy egyáltalán nem figyel a környező zajokra, pedig az sem csendes rendezvény. Idén kihagytuk, mert keresztezik egymást a rendezvény útvonalai, és az problémás vele, hogy mondjuk a túra útvonalát félbevágja a futóverseny útvonala vagy a görkorisokkal azonos útvonal van egy szakaszon, ezt jeleztem a szervezők felé, de nem változtattak, a korábbi helyszínen teljesen elkülönült a túra, az jobb volt, de maga a rendezvény zaja egyáltalán nem zavarja. Voltam vele direkt kutyás rendezvényeken is, kutyás teljesítménytúrán, futóversenyen, ott is teljesen figyelmen kívül hagyja a többi kutyát például, míg egy átlagos séta alkalmával azért jobban figyel rájuk, de eseményen teljesen átadja magát az eseménynek.

Amúgy ez teljesen kutyánként eltérő is lehet.

A vakvezetőket például kifejezetten tréningezik arra is, hogy forgatagban is helytálljanak, persze figyelik őket, mennyire viselik el, egy érzékenyebbet olyan gazdinak adnak inkább, aki nem jár annyi helyre, egy magasabb ingerküszöbű kutyát meg kiadnak olyannak is, aki koncertre is jár, és ott vele lesz a kutya is. Az Aldi női futógálán legutóbb láttam, hogy volt vakvezető kutyával induló is, illetve vannak rendszeresen kutyával futó látássérültek, akik járnak ilyen rendezvényekre.

Az én kutyám mentett, őt kezdetek óta viszem sok helyre, figyelve a határait természetesen, de alapvetően élvezi, ha "program van" a szürke hétköznapok mellett.

2023. aug. 22. 15:13
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi
2023. aug. 24. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!