A kutya adásvételi szerződésének nálam lévő (vevő) példánya eltűnt. Nagy probléma? A tenyésztőnek még megvan a példánya. Esetleg kérhetek tőle másik példányt?
1-es
A chip nem igazol tulajdonjogot, az adásvételi szerződés igen.
Nyugodtan kérhetsz a tenyésztőtől példányt.
2 kutyám van. Az egyik tenyésztőtől a másik menhelyről. Mind a 2 kutyánál kérte, hogy igazoljam, hogy én vagyok a tulajdonos (adásvételi, örökbefogadási), különben nem írhatja át a chip adatait. (talált kutyára is megvan a megfelelő procedúra)
Elhiszem, hogy vannak olyan állatorvosok, akik lesz@rják a hivatalos dolgokat.
A chip bőven elég, de egy átlag kutya úgy is probléma nélkül lehúz egy életet, hogy nincs átiratva...
Önkénteskedés során rengetegszer tapasztaltam, hogy több éves kutyának nem volt regisztrálva a chipje vagy az 5 éve örökbefogadott kutya még mindig nem volt átírva, az meg már teljesen átlagos, hogy a legtöbb talált, akár felnőtt vagy már öreg kutyában még chip sincs vagy kiderül, hogy évek óta nem kapott oltást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!