Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nappalra ki lehet kötni egy...

Nappalra ki lehet kötni egy kutyát?

Figyelt kérdés
Tehát ha csak nappal van kikötve, éjszaka meg szabadon van és ez minden nap így van, akkor azért már lehet jelenteni? Vagy ez még ok?
2023. aug. 12. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem ok. Megkotni max addigra, hogy ki-be allj kocsival a kapunal (es keptelen voltal a kapuszabalyt megtanitani neki), esetleg vendegek eseten, ha van, aki fel a kutyatol.

Neha-neha, de rendszeresen, naponta hosszu idore? Nem, nem ok.

Meg kell oldani, hogy ne tudjon szokni, gondolom ez az elso szamu problema. De ha ejszaka szabadon lehet, nappal miert nem?

2023. aug. 12. 11:00
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Röviden, nem.

Az mar mas kérdés, hogy tobb ezer kutya el igy, vagy egesz eleteben megkotbe, es senki nem tesz semmit, hiaba van ra jogszabaly.

2023. aug. 12. 11:27
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Te örülnék neki ha egésznap megkötve lennél, és este szabad lehetnél?

Szerinted ez milyen élet egy kutyának?

Megkötés helyett, készíts neki inkább egy kennelt., az sokkal komfortosabb mint egy lánc.

Nálunk csak nagyon ritkán van becsukva a kutya, tényleg csak akkor ha mondjuk olyan dolog van otthon és máshogy nem kivitelezhető.

Kérlek ne tedd láncra, hagyd szabadon.

2023. aug. 12. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:
1%
Persze hogy ki lehet csak árnyékba jó nagy láncra , egyébként sincs senkinek köze mit csinálsz a saját kutyáddal
2023. aug. 12. 11:50
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Jogszabály tiltja, nem lehet.

Az más kérdés, hogy ki figyeli ezt, és mit kezdenek veled, ha észreveszi bármilyen hivatalos szerv. De inkább ne tedd.

Sosem jutna eszembe megkötni egy kutyát, de azt el tudnátok mondani nekem, hogy mivel jobb egy kicsi kennel, mint egy hosszú lánc (amennyiben nem tud feltekeredni, nem balesetveszélyes stb.)?

Vagy kennelnél is jogszabály írja elő a minimum méretet?

2023. aug. 12. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Senki nem mondta, hogy kicsi kennelt kell epiteni, igen, erre is van jogszabaly, de nyilvan ezt is ki tartja be…

A lancnal szabadabb a mozgas akkor is, gondolom en, de mondjuk en ezt a kennelezest se szeretem. Pont ugyanaddig zarnam be a kutyat, mint ameddig megkotnem.

Tehat, csak ha muszaj es rovid idore. Szerencsere egyiket se hasznalom en szemely szerint.

2023. aug. 12. 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:
16%

7!

Csak azért kérdezem, mert ritkán látni akkora kennelt, ami nagyobb lenne, mint az a terület, amiket az általam gyerekkoromban látott, láncon tartott kutyák bejárhattak.

És tudom, hogy a lánc nem kellemes, de bezárva sem az.

És a láncon sok kutya körbe-körbe szaladgál, de a kerítésnél meg oda-vissza rohan.

Szóval szerintem egy kicsit sem jobb megoldás, de én csak a lánc tiltásáról hallok mindenhol :(

2023. aug. 12. 12:23
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
Egyet mondj el: akkor miért kell neked kutya?
2023. aug. 12. 12:35
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es, tehat az a hulye, akinek kinti-benti kutyaja van nagy kerttel? Es a kutya eldontheti hol lehet, soha nem kotom meg?

Illetve naponta setalunk is, legalabb 1,5 orat.

Szoval ki a hulye? Nem ertem. Az biztos nem, aki normalisan tartja a kutyat :)

2023. aug. 12. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:
#10: Nem neked írtam, az a komment azóta törölve lett. Abban a válaszoló azt írta, hogy az, hogy nem szabad kikötve tartani a kutyát csak az állatvédők baromsága.
2023. aug. 12. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!