Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiket kutyát fogadjam örökbe?

Melyiket kutyát fogadjam örökbe?

Figyelt kérdés

Hónapok óta szeretnék egy második kutyát a mostani mellé. A párommal már régóta nézegetjük a menyhelyeket.

Tegnap elmentem egy állat otthonba és találkoztam pár kutyával, akik szimpatikusnak tűntek a képek és a leírás alapján.

Nekem egyébként egy 3 éves, ivartalanított kanom van otthon. Valamilyen labrador keverék lehet, de kicsit kisebb mint egy fajtatiszta labi. Annyi a probléma vele, hogy viszonylag domináns más, vele azonos méretű/nagyobb idegen kutyákkal szemben. Szukákkal legtöbbször elvan, de kanokkal össze szokott zörreni.

A kutyák közül akikkel találkoztam, 3 volt akik úgy igazán megfogtak.

Az egyikük egy 10 hetes kölyök volt, ő viszont szintén kan. Nagyon aranyos és érdeklődő volt, szóval ha én nem is fogadom örökbe valaki biztosan el fogja vinni.

Aztan volt egy fiatal, 1 év körüli, teljesen fekete szuka aki színtén nagyon aranyos volt, bár eléggé félénk volt. Nagyon okosnak tűnt a tekintete, és elég sportos is volt ami nálam plusz pont, tekintve hogy a mostani kuytámmal rendszeresen járunk futni, túrázni, biciklizni. Viszont a 2 másik kutya akikkel egy kenelbe volt, nagyon ragaszkodtak hozzá szóval nem tudom mennyire jó ötlet elszakitani őket egymástól. Viszont mivel teljesen fekete, és a menhelyen nőtt fel, nem hinném hogy bárki örökbe akarná fogadni rajtam kívül. De őszintén, nagyon vágyott a simogatásra és a foglalkozásra.

A harmadik kutya egy 7 hónapos, ordas szuka, aki anyira nem volt érdeklődő, mert a másik kutyával akivel együtt volt azzal játszott nagyrészt, de valamiért nagyon megfogott. Amikor bementem a kenelbe, anyira nem foglalkozott velem mert a másik kutya folyton kitúrta, de amikor a rácson keresztül simogattam, bújt és puszit osztott. Ő biztos hogy jó magas lesz, nyurga lábú és a tappancsa is nagy. Eleve szeretem a nagy kutyákat, szóval ez is plusz pont. Ő is aktivnak tűnt, talán még pörgősebb volt mint a fekete kutya. Őt sem valószínű hogy el fogják vinni, mert míg az összes tesójának már hónapok óta van gazdája, ő még komoly érdeklődőt sem kapott. Pedig tényleg nagyon aranyos és szép kiskutya, és elégé tanulékonynak tűnik.

Az a baj hogy nem tudok dönteni. A mostani kutyámmal ugyan még nem találkoztak, mert azt kérték hogy először válaszam ki melyik kutyával szeretném össze ismertetni.... Viszont mind a 3 kutya tetszik és fogalmam sincs kit válaszak.

A kölyök azért lenne jó mert könnyen össze lehet szoktatni bármilyen kutyával, viszont fiú, és nem ajánlott azonos nemű kutyákat tartani.

A fekete szuka ugyan félénk de tündéri, és egyáltalán nem domináns. Ráadásul más nem valószínű hogy elviszi. Viszont nem tudom hogy el tudnám-e szakítani a társaitól vagy hogy össze tudna-e szokni a mostani kutyámmal.

A 7 hónapos kölyök pedig tényleg nagyon aranyos, de félek ha megnőés véletlenül ő is enyhén domináns lesz, hogy állandó vita lesz a két kutya között. De ő talán még mindig könnyebben össze szokna a mostani kutyámmal mint a feket. És ő sem valószínű hogy talál majd gazdát ha én nem viszem haza.

Tényleg nincs ötletem... A párom a fekete kutyára szavazna, de ő sincs 100%-ban elkötelezve mellette...

Szerintetek melyiket lenne érdemes választani? Nyilván ha egyet választunk akkor sincs kőbe vésve ha például nem jön ki jól a kutyámmal, de mégis? Néhány napon belül várják a választ.

Egyébként a mostani kutyám, nem első kutya, szóval a kölyök kutyával való veszteségekre (pl cipők, papucsok, bútorok) fel vagyunk készülve.

2023. aug. 9. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban a fekete szukára szavazok.

Összeszokástól nem kell félni, ha elsőre szimpatizálnak, akkor csak idő kérdése, hogy otthon is barátokká váljanak.

Ha valaki miatt mégsem jönnének ki jól a feketével, akkor az ordas szukát is meg lehet próbálni.

2023. aug. 10. 07:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fog 3 kutyát örökbefogadni, úgyhogy előbb-utóbb úgyis ez lesz a vége. Enyém is 2 másikkal volt egy kennelben, de nem hiányolja őket. Attól mert egy kennelben vannak, nem feltétlenül barátok.
2023. aug. 10. 09:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Tudom hogy attól még nem feltétlenül barátok, de a szukát nem lehet elvinni sétálni a másik kettő nélkül. Ahogy kivitték egyedül a kenelből, sírt megtorpant és vissza akart menni a többiekhez, meg látszott rajta hogy fél. Amikor viszont a 3 kutyát egyszerre hoztuk ki tök szépen sétált, játszottak, futkároztak, nem félt egyáltalán.
2023. aug. 10. 10:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a menhely nem adja őket külön, akkor a nyakukon fog maradni. Próbáljátok meg, legfeljebb nem őt fogadjátok örökbe.
2023. aug. 10. 10:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kiheveri. Nem jobb nekik, ha egy pár négyzetméteres kennelben élik le az életüket. Azt szokta meg, hogy ők ott vannak, de az új életét is ugyanígy meg fogja szokni. Még ha csak ketten lennének, lenne rá kevés esély, hogy valaki együtt viszi ki őket, de hármat senki sem fog örökbefogadni. Elkerülhetetlen, hogy szétválasszák őket.
2023. aug. 10. 11:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is a fekete kutyára szavazok és valamilyen szinten ez olyan mint amikor az anyukája mellől szakítanak el egy kiskutyát. Egy ideig sír utána, de utána megszokja az új életét akár egyedül akár egy másik kutya társaságában. Neked ráadásul tök jó, hogy van mégegy kutyád és ha jól kijönnek, nem sokáig fognak neki hiányozni a többiek. Szerintem pont ezért hozd el őt, mert hárman senkinek nem fognak kelleni és örökre ott kell leélnie az életét. Jobb lesz neki nálad hidd el.
2023. aug. 10. 14:02
 17/17 anonim ***** válasza:
88%

1.

Ha a kutyád nem bírja a kanokat, akkor tiszteld már meg annyira, hogy nem hozol egy kant a nyakára. 10 hetes kilőve.

2.

1 éves fekete: "a menhelyen nőtt fel,"

7 hónapos ordas: "az összes tesójának már hónapok óta van gazdája"

Fel vagy készülve egy hiányos szocializációjú kutyára? A szocializációt ne (csak) a kutyára értsd, hanem az egész, menhelyen kívüli világra. Adott esetben marha kemény szocializációt pótolni és 100%-ig nem is lehetséges. Bár jelenleg a feketénél szembetűnőbb, a leírásod alapján egyértelmű, hogy az ordaska is hiányos szocializációjú.

"Ahogy kivitték egyedül a kenelből, sírt megtorpant és vissza akart menni a többiekhez, meg látszott rajta hogy fél."

Sosem tanult meg a kenneltársai nélkül létezni. Nem 1x, nem 2x kell visszamenned és megfelelően foglalkoznod vele ahhoz, hogy kialakuljon köztetek bizalmi kapcsolat és haza tudd vinni.

Az ilyen kutyusoknak sokszor jót tesz, ha van olyan kutyatársa, akitől tanulni tudja a világot. Aztán van, hogy nem segít.

VISZONT az, hogy X kutyával él egy kennelben nem jelenti azt, hogy rajtuk kívül, MÁS kutyákkal szociális.

Az ordaskában tökre szimpatikus, hogy nem nyomulós, nem csapta le a pofátlan kenneltársát és nem panaszkodsz rá, hogy nem ment el veled sétálni :)

De a leírás alapján, előfordulhat, hogy egy 4. kutyával kellene ismerkednetek: szuka, 10-16 hetes, várhatóan középméret, mérsékelten aktív.

3.

Ha a pároddal együtt élsz, akkor ő is menjen ismerkedni, akkor is, ha te vagy A Kutyás. Ha egy fedél alatt léteztek, akkor neki is tudnia kell együtt élnie és együttműködnie az új kutyával.

2023. aug. 10. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!