Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerulne havonta egy...

Mennyibe kerulne havonta egy kutya tartasa?

Figyelt kérdés
2023. aug. 6. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon változó

Nekem:

25 kg vizsla jellegű:

Táp kéthavi 26 000Ft

Kutyasuli: heti 2 500 Ft (igazából régóta csak buli)

Gyógyszerek: 3 havonta 50 000 Ft (már öreg)

Éves oltások, pár évente új nyakörv

2023. aug. 6. 13:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát így 0 információ alapján: 15 és 70 ezer között bárhol reális.
2023. aug. 6. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 30 kg körüli amstaffra 30-35 ezer kb
2023. aug. 6. 14:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két kistestű, 3 és 4,5 kg-s tartása havi átlag 30 ezer. Ebbe beletartozik a prémium táp, kéthavonta kozmetikus, élősködők elleni tabletta, játékok, éves oltás, biztosítás és minden egyéb is.
2023. aug. 6. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
25-30 között van a kaja, kiltix nyakörv évente nagyjából kettő+ állatorvos,ez kiszámíthatatlan az oltáson kívül.
2023. aug. 6. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

50 kg-os kutya:

Kaja: 50-55.000

Étrendkiegészítő kb. 5000.- (Osztott ár, nem havonta vásárolom, mert a kiszerelés több hónapra elég)

Élősködők ellen: 7000.-

Játékok: 5000.-

Jutalomfalat-rágcsa: 3000-4000.-

2023. aug. 6. 15:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon változó. Mekkora, milyen fajta, mennyire egészséges, mit eszik, mit ehet, mit foglalkozol vele, kutyasulik árai is eltérnek, az sem mindegy, jársz-e rendszeres extra kutyasulis foglalkozásra, és ha igen, mire, kiállítás, verseny... stb.
2023. aug. 6. 18:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Először is bele kell kalkulálni, hogy egyik pillanaról a másikra történhet valami aminél ki kell, hogy ki tudj csengetni egy nagy összeget. Például egyik pillanaról a másikra kijön rajta valamilyen komolyabb betegség, megmérgeződik, megtámadja őt egy másik kutya, etc. Szóval lehet azt mondod, hogy a hónapban úgy számoltad, hogy 25 ezret költesz és lesz belőle 95.000 Ft. (Nekem amikor a kutya mérgezett lett, úgy tudtuk kifizetni a vizsgálatokat és a kezelést, hogy a családból mindenki beszállt, mert egyedül én nem tudtam 400.000 Ft-ot kifizetni.)

2. Másodszor, hol laktok, hogyan tudnátok eljutni az állatorvoshoz a szokásos éves oltásra pl, vagy ha az állatorvosnak nincs olyan eszköze milyen vizsgálat kell (pl egy szemvizsgálat, mert a kutya nem lát rendesen), akkor a másik állatorvos hol van (vagy kutyasuliba eljutás, rokonokhoz eljutás, etc), ha nincs autó és gyalog nem lehet, marad a tömegközlekedés, amire szintén kell venni a kutyának jegyet/bérletet.

3. Ha már állatorvos, ott vannak az ajánlott gyógyszerek ami 3500-7000 Ft körül mozog és mellette esetleg az, amit a kutyádnak szednie kell, ha kell szednie valamit és az éves oltásnál is egy kicsit többet fizetsz.

4. A kaját se felejtsük el, nem mindegy, mit ehet a kutya, mi a jó neki, a tápok is más árakban mozognak.

Fogtisztításra is figyelni kell.

5. Feljebb írtam a kutyasulit, azoknak is eltérő az ára, ismertem olyat, ahol 50.000 volt, máshol 35.000.

6. És akkor az egyéb kiadások, pl hirtelen kell egy új nyakörv, póráz, vennél valami játékot, szájkosarat pótolni kell, etc.

7. Végül a kutyakozmetikus, de mondjuk ez már kutyafüggő, van olyan, akivel járni kell, van olyan, amelyket otthon megfürdeted, furminátorozod és csókolom.

Lehet olyan hónapod, amikor 25-30.000 Ft-ot költesz, lehet, amikor sokkal, de sokkal többet.

2023. aug. 7. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!