Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Frontin kutyának?

Frontin kutyának?

Figyelt kérdés
Van egy nagytestű kutyám, iszonyatosan fél a vihartól. Kitörte az ablakainkat, az ajtót szétrágta ( csak ha dörög az ég). Már mindent próbáltunk, nyugicsomó, házba beengedni, nyugtató paszta, állatorvos is látta, aki a Frontint javasolta. Kb 30 kilós a kutya, azt mondta mehet neki 5-10 szem. Én viszont nagyon óckodom tőle. Van aki használja? Köszönöm a válaszokat.
2023. aug. 5. 17:09
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

20

Akarod mondani kezelik clonazepammal is, ami lényegében csak annyiban más, mint az alprazolam, hogy hosszabb a hatása. Bár általában pl. barbiturátot alkalmaznak, ami a benzoknál egy jóval keményebb ,veszélyesebb szer.

És igen, darabot mondott neki. Mert a kérdező meg az orvos tudta is, hogy hány mg egy szem. Ti nem tudjátok, csak lökitek a bullshitet. Nyilván bármilyenből sok a 10-15 szem, de nem is ez a kérdés. Az olyan hülyeségek nem tetszenek, mint pl. "kutyának nyugtató, úristen!!!44", meg "embert is kinyírni!!" (???), meg ő beszedett 1-et, elszédült tőle, tehát halálos. Tudja-e, hogy mitől szédült el, és, hogy ugyan úgy szédült volna el akkor is, ha szívritmus zavarra kapott volna mondjuk egy kis bisoprololt?

Nem azzal van a baj, hogy az orvos hülye volt. Ez tény. Azzal van a baj, amikor kommentelők egy rakás további téveszmét tesznek itt közzé.

2023. aug. 6. 12:53
 22/24 anonim ***** válasza:

Semmilyen téveszme nem volt. Tényleg adnak szorongós kutyának benzodiazepint meg alprát is, de ideális esetben nem annyit, ami kinyírja.

Barbiturátot meg tudtommal már embereken sem alkalmaznak a 70-es évek óta, mivel annyira veszélyes...

2023. aug. 6. 22:15
 23/24 A kérdező kommentje:

Az epilepsziás kutyák gondolom epilepsziára kapható, kutyáknak való gyógyszert szednek, nem frontint.....

újra leírom, mert látom néhány embernek még mindig nem sikerült felfogni, ezért tart "elmebetegnek" meg minden másnak. Én egy szem frontint se adtam a kutyának, a kérdésem az volt, hogy normális dolog-e ilyet ajánlani (én nem tartom annak, azért kérdeztem). Az adagolás úgy jött ki,hogy kérdezték a kutya súlyát, és a frontin mg-ot. Amikor kijött az 5-10 szem nekem is leesett az állam, én sem vagyok fogyatékos, tudom, hogy egy embert 1 szem is ki tud ütni keményen, nem akarok belegondolni mit csinál egy harmad annyi súlyú kutyával.

2023. aug. 7. 06:29
 24/24 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Külön kellene választani két dolgot. Itt már elhangzott ilyen is:

"Emberi gyógyszert nem adunk a kutyának!"

Úgy beszél az ember, mintha az emberek mérgeket szednének csak. (Jó, méreg is, meg nem is.) De ez az állítás ebben a formában butaság, hiszen, bizonyos gyógyszerek mindkét emlősnek megfelelnek, ezt azért laikus is sejtheti.

COVID idején ment a trolltéma, "embernek lógyógyszer", de az is más (én ellene voltam, hagyjuk).

Példa:

[link]

[link]

"Alprazolam-ra gondoltam (konkrétan: frontin), ha jól tudom 0,01 mg/ttkg de inkább 0,02 ami hatásos a kutyáknak. 32kg-os kutya, induló adagnak 0,25-öset este van értelme kipróbálni vagy 0,5-el lenne érdemes próbálkozni?"

Azért én azt is ellenőrizném, hogy a kérdező nem értett-e félre valamit?

Életszerűnek gondoljuk, hogy fentiek alapján egy állatorvos ilyen hülyeséget mondott?

"azt mondta mehet neki 5-10 szem"

Biztos, hogy hülyének kell nézni egy szakembert, miközben talán nem is állított ilyet?

2023. aug. 7. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!