Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Frontin kutyának?

Frontin kutyának?

Figyelt kérdés
Van egy nagytestű kutyám, iszonyatosan fél a vihartól. Kitörte az ablakainkat, az ajtót szétrágta ( csak ha dörög az ég). Már mindent próbáltunk, nyugicsomó, házba beengedni, nyugtató paszta, állatorvos is látta, aki a Frontint javasolta. Kb 30 kilós a kutya, azt mondta mehet neki 5-10 szem. Én viszont nagyon óckodom tőle. Van aki használja? Köszönöm a válaszokat.
2023. aug. 5. 17:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%
Egyértelműen kamu, állatorvos ilyet biztos hogy nem mondott. Még embernek is sok lenne 5 szem frontin. Mondjuk elég undorító dolog ilyennel trollkodni
2023. aug. 5. 19:27
 12/24 anonim válasza:
79%
persze, 5-10 szem... ezt orvos nem mondta, maximum barbár.
2023. aug. 5. 19:53
 13/24 anonim válasza:
100%

11

0.25-ösből nem sok 5 szem olyannak, aki rendszeresen szedi mondjuk pánikra. Mondjuk az nem 0.25-öst szed, hanem 1-est.

2023. aug. 5. 19:54
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
#11 Sajnos komolyan vannak ilyen "állatorvosok" (személyesen is tapasztaltam néhány kretént)
2023. aug. 5. 19:59
 15/24 A kérdező kommentje:
Miért lenne troll kérdés?? Miért viccelnék ilyennel? Nyilván azért kérdezem, mert én sem találom normálisnak..... köszönöm az értelmes válaszokat, "egyértelműen troll kérdés" persze, nincs jobb dolgom szombat délután.
2023. aug. 5. 20:12
 16/24 anonim ***** válasza:
13%

#15 Ne haragudj, de jogos a feltételezés, hogy troll a kérdés, mivel 10-15 szem frontin egy százkilós embernek is sok, nemhogy egy 30 kilós kutyának. Eleve nem is értem, ilyen hogy fordulhatott meg a fejedben? Ha ennyi gyógyszer kinyír egy embert, szerinted mit csinálna egy kutyával, aki sokkal kisebb, és az anyagcseréje is sokkal gyorsabb?

Én egyszer pánikrohamra kaptam a leggyengébb (!) dózisból egy szemet, hát attól úgy beszédültem, hogy na... 50 kilós lány vagyok. Nyilván ha már egy éve szedem a cuccot, amit amúgy nem ajánlok senkinek, akkor hozzászokik a szervezetem annyira, hogy elbírjon akár 5-6 szemet is, de ha egyből ennyit kapnék, valszeg feldobnám a talpam.

2023. aug. 5. 20:27
 17/24 anonim ***** válasza:

Meglepett az egész "frontin a kutyának" dolog, de rákerestem, és meglepődtem, hogy mennyi helyen ajánlják. Őszintén meglep. Viszont ha szabad is Frontint adni nekik, 10 szemet?! Az rettenetesen sok. Volt amikor a 40 kilós kutyámnak emberi gyógyszert írtak ki, és hiába volt nagykutya, mindig nagyon minimális mennyiséget kellett csak beszednie, szóval nagyon durvának érzem a 10 szem Frontint, ami embernek is sok lenne. Szóval már csak logikusan is, ami egy embernek is sok, hogy ne lenne egy jóval kisebb kutyának jó? Én elmennék egy másik állatorvoshoz, mert 5-10 szem biztos nem kell, sőt, nem tudom az ilyen megtudja-e ölni a kutyát, de jobb nem kockáztatni. Menj el másik orvoshoz, kérdezd meg mit ajánl. Illetve én írnák egy véleményt is erről az orvosról, hogy azért lássák mások is, hogy milyen nonszensz dolgokat ajánl.

Amúgy én is találkoztam már olyan orvossal, aki csak úgy hasára csapva mondta az adagolást.. több évig szedett a kutyám egy gyógyszert a pajzsmirigyére. Minden nap 1 tabletta. Kisvárosban laktunk, nem volt olyan sok állatorvos helyileg, de pont ez az állatorvos volt, akiről több száz pozitív vélemény volt. Azt hittük, hogy jó állatorvosunk van. Pár év után elköltöztünk egy nagyvárosba, és új orvoshoz mentünk. Az új orvos úgy meglepődött. Azt mondta, hogy ebből a pajzsmirigy gyógyszerből legalább 6x ennyit kellett volna szednie a kutyámnak, és lehet még az is kevés lett volna, nem pedig napi 1 darabot. Hülyék voltunk. Kétség nélkül bíztunk a régi állatorvosunk szavában. Így már minden dologgal úgy vagyunk, hogyha kell, akkor elvisszük 5 különböző állatorvoshoz. Ha valami nem tetszik, nem félünk újhoz menni, és szerencsére most könnyen meg lehet tenni mert nagyobb városban élünk. Régen elrontottuk, hogy egy állatorvos szavára adtunk. Azóta sajnos volt más orvossal is elég rossz tapasztalatunk, de most már váltunk ha kell. Mi fizetünk, és már nem fizetünk azoknak, akiket nem érdekel ténylegesen az állatunk. Szóval nektek is ezt mondom, vigyétek más állatorvoshoz. Aki azt mondja, hogy 5-10 szem egy 30 kilós kutyának rendben lesz, annak a véleményére másban sem szabad adni.

2023. aug. 6. 11:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Az, hogy többen is leszavazták a 16. hozzászólást, elég rémisztő képet fest arról, mennyi elmebeteg és ostoba ember tarthat kutyát, akik simán belenyomnának a szegény állatba ezek szerint bármilyen mérget, ami még az embernek is káros...
2023. aug. 6. 11:58
 19/24 anonim válasza:
0%

Miért ne szabadna kutyának adni nyugtatót? Szerinted mit csinálnak egy epilepsziás kutyával? Ne fárasszatok már...

Szabad neki adni, csak nem ennyit. És nem, nem hal bele egyetlen ember sem "15 szem" frontinba. Egyébként sem szemre mérik, hanem mg-ra. Kicsit sok itt az olyan, aki azt sem tudja miről beszél.

2023. aug. 6. 12:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
#19 ez a kutya nem epilepsziás, és azt teljesen másfajta hatóanyaggal kezelik. A kérdező állatorvosa pedig nem mg-ot adott meg, hanem tabletta mennyiséget, szóval akárhogy csűrjük-csavarjuk, ez sehogy sem lesz jó...
2023. aug. 6. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!