Úgy értem, mi mikor friss levegőt érzünk, szóval semmi illatot, szagot, ők akkor is éreznek egy csomót? Van, hogy ők is CSAK friss levegőt éreznek?
2010. okt. 14. 20:50
1/9 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy friss a levegő?:P Annak te is érzed a szagát, bár lehet, hogy nem úgy nevezed. De attól még ugyanúgy érzed. A kutyák is nyilván.
2010. okt. 14. 20:56
2/9 anonim válasza:
A friss levegőnek is van illata, hiszen mi is onnan azonosítjuk be, hogy ez bizony friss, csak mi nem - vagy legalábbis nem teljes részletességgel - tudjuk lebontani az egyes illatösszetevőket, mint pl. friss fű, virágzó rózsa, érő alma, no meg a szomszédban sülő csirke :=) A kutya ezt nyilván gond nélkül kiszimatolja, legfeljebb a számára nem fontos információkkal (fű, rózsa, alma) nem törődik. Én volt, hogy úgy keltettem fel a durmoló kutyámat, hogy óvatosan az orra elé tettem a pórázát. Látnod kellett volna, ahogyan felébredt :=): először csak álmában mélyebbeket szimatolt, aztán megnyalta az orrát, majd újra szimatolt (még mindig aludt!), egyszer csak kinyitotta a szemét és, amikor látta, hogy nem álmodik, felugrott a helyéről :=). Tündéri!
2010. okt. 14. 21:03
3/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem, pl télen hideg van, és kint a nagy erdőbe csak friss a levegő nem?
2010. okt. 14. 21:26
4/9 anonim válasza:
21:03 vagyok. Télen, kint a nagy erdőben is szagok vesznek körül, aminek nagy részét mi, emberek is érezzük és felismerjük. Illata van a friss hónak, a fagyos, nedves fatörzseknek, ágaknak, a fenyőfáknak, a nedves földnek, köveknek, szikláknak. Szóval bárhonnan nézed, csűröd-csavarod, bizony bárhol vagy, a friss levegőnek illata van, mégpedig olyan, amit mi magunk is érzünk és felismerünk. De ha már a havas tájnál tartunk: más a friss levegő illata egy hóval fedett réten, térdig érő hóban a tóparton, ugyanennyi hóban a hegy tetején és a havas erdőben vagy a városban is.
2010. okt. 15. 05:49
5/9 anonim válasza:
orvos látott már? milyen kérdés az ilyen? tiszta dili :D
ez kb olyan mintha megkérdeznék tőled, hogy "te télen jobban hallasz mint nyáron?" böszme....
2010. okt. 15. 14:37
6/9 anonim válasza:
Télen az erdőben nem csak a friss levegő van. A kutya számára még ezerféle szag terjeng.
2011. júl. 29. 13:55
7/9 anonim válasza:
A kutyának teljesen más a szaglása mint az embernek. vegyünk egy eléggé hülye, de jót áttekinthető hasonlatot. Van egy fazék leves, beleszagolsz, és megállapitod, hogy az egy gulyásleves. na most a kutya nem ezt érzi, hanem külön, külön mindent. A húst, a paprikát, a répát, a krumplit, stb.
Ő a levegőben sem a frissességét érzi, hanem a külön minden szagmolekulát.
2011. júl. 29. 17:45
8/9 anonim válasza:
Ez most komoly?xD Hogyne éreznék a friss levegőt... Több szagot éreznek mint mi -.-"
2011. júl. 29. 23:17
9/9 anonim válasza:
Olyankor feledkeznek csak meg a szaglásról, amikor pánikba esnek. Olyat láttam már, hogy gazdáját kereső kutya össze-vissza rohangált, pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy beleszagol a levegőbe.
Egyébként nyáron száraz időben van a legkevesebb szag a nyomkövetős ismerőseim szerint. Télen, fagyott földben jól szokott menni a hajnali nyomkövetés.
Ja igen, és hajnalban vannak a leginkább szagok, amikor van pára is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!