Szerintetek vegyem fell a veszteség elleni oltást Meddig lehet húzni az oltást. Pl ha meg 3-4 nap? Az állat testet ki vizsgálnák annyi idő alatt
Sziasztok. Tanácsotokat szeretném kérni.
Egy csivava (kevert)kutyánk, le fialt
akaratunk ellenére. Es 2 db fialt egyik sajnos el pusztult, a másik meg maradt és szerettük volna meg tartani.
Kb 3 hete össze verekedett a csivavám egy ismeretlen macskával. Es gyorsan le oltottuk veszetség ellen a verekedés tol kb 5 óra hosszan belül.
Kb 6 hetes volt ilyenkor a pici kutyus. A pici, állat orvos javaslatára teljesen követük a oltási tervet. De ugye őt veszteség ellen nem lehet le oltani majd csak ha el érte volna a 3. Hónapot.
Sajnos a pici most 9-10 hetes korára meg betegedett. Annyit vettünk észre rajta hogy szapora a légzése. Másnap ahogy észre vettük reggel rendelésre be vittük a kutyust. Ekkor már csipás szeme volt, és zöld váladék jött ki az órán. Majd erre kapott Antibiotikumot.
De nem javult ezért, otthonra kaptunk még antibiotikumot amit szájon át kellet adni neki de a Picibe szinte már élet nem volt benne alig mozgatja a lábait oldalra feküdt és gyenge volt nem evet nem ivott. Nyála folyt neki. Hideg volt stb.
A lényeg hogy ahogy adtam a kutyának a gyógyszert meg harapott a szemfogával. Egy tű szúrásnyi seb lett.
Ez után erősen ki nyomtam a vért, meg mostam szappanos vízzel, majd mivel nem volt otthon csak kéz fertőtlenítő azt nyomtunk bele.
Állatorvosom, és meg több ismerősöm azt mondjak nem vegyem fell feleslegesen.
De viszont az ügyelet azonnal el küldött veszteség oltásra.
Kérdésem az lenne az anya tejjel lett a kis kutyának valami fele védekezése a vesztességgel
szemben.
Ti mit mondtok, ez ma történt dél előtt 9 óra fele 2023.07.29
Meddig lehet húzni az oltást. Pl ha meg 3-4 nap? Az állat testet ki vizsgálnák annyi idő alatt
Veszettséget más állattól kaphat csak el a kiskutya. Tehát ha nem érintkezett mással, kizárt hogy veszett lett volna.
Az ügyeleten hivatalból küldenek veszettség elleni oltásra, de szerintem ebben az esetben felesleges.
1. akaratotok ellenere nem lett volna vemhes a kutyad, ha ivartalanitottad volna.
2. a kiskutya az anyatejjel nem kap veszettseg elleni vedelmet, amennyiben az anyja is csak most kapta a veszettseg elleni oltast - azt irtad, a verekedes utan 5 oraval kapta az elso oltast
3. ha az ugyelet azonnal veszettseg elleni oltasra kuldott teged, akkor mi a f4szra varsz? AZONNAL MENJ AZ OLTASODERT!!!!
4. ha meg egy veszettseggel kapcsolatos kerdest irsz ki (ezen a heten ez a harmadik), ahelyett, hogy elmennel sajatmagad beoltatni, akkor eskuszom odakuldom erted a jarvanytani tanszeket hogy zarlatoljak az egesz hazad.
5. csak szolok, hogy te, mint veszettseggel fenyegetett ember, kepes vagy megfertozni a csaladtagjaidat es mindazokat, akikkel erintkezel.
Nem hangzik veszettségnek, de ha nem kerül túl sokba, és nem kell teljesen átszerveznem az életemet, akkor felvenném az oltást.
Elvégre az a kérdés, hogy melyik a rosszabb, megszervezni az oltást és esetleg kifizetni pár ezer forintot, vagy kis valószínűséggel bekövetkező gyötrelmes halál.
Mondjuk pénzben kifejezve:
Oltás: 1•20 000 forint
Ahol a 20000 mondjuk a fizetés nélküli szabadság, benzinköltésg, elfecsérelt szabadidő, minden lehet. Az 1 a száz % valószínű séghez tartozik, mert ugye ha beadod az oltást, akkor beadod az oltást.
A nincs oltás:
Ott monjuk becsüljük bőven felüleől 10% nak a valószínűséget. Az anyagi egyenértékű veszteséget pegíg én végtelennek becsülném. Ez változhat, ha hiszel a túlvilágban. Ez 0,1•végtelen ami továbbra is végtelen.
Minek kell olyannak kutyát tartania, aki ennyire primitív és ennyire nincs benne felelősség tudat? Nincs olyan, hogy akaratod ellenére ellezt le. Olyan van, hogy szartál rá. Nem ivattalanítottad, nem figyeltél rá. A kölykök is ezért halnak meg nálad.
Az meg, hogy ilyen hipochonder vagy, csak a te bajod. Menj, vedd fel a veszettség elleni oltást és keress jobb gazdát a kutyádnak.
Ha ivartalaníttattátok volna a kutyát, nem fialt volna le.
Hogyhogy a macskával verekedés után kapott veszettség oltást a kutya? Eddig nem kapta meg ezt az oltást? A kutyáknak kötelező évente a megelőző oltás. Gondolom, akkor chip sincs benne, ami szintén kötelező.
Ha ez nem kamukérdés, akkor borzasztóan felelőtlen trógerek vagytok.
tegnapelőtt 11:48
Lehet az nem ment át, hogy effektíve az egyes döntésekhez tartozó veszteséget próbáltam becsülni pénzben kifejezve.
Ha meghalsz mindent elveszítesz, de nem valószínű, hogy veszettség. Ezért kisebb mint egy valószínűseggel súlyoztam a végtelen nagy veszteséget.
Ha időben beadatod az oltást, biztos lesz veszteséged (100%), de véges összeg. (Azt nem tudom, hogy a tb álja-e de nem is érdekel, vegyük úgy hogy durván felülről becsültük a vonatjegyet)
Effektíve ez olyan mint a Pascali fogadás, csak megfogható kimentekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!