Miért ugatja meg ennyire a kutyám a többi kutyát?
1.5 éves pomerániai törpespitz, kan.
Sok mindent tud, hallgat is rám.
De minden séta alkalmával ha meglát akár messziről is egy másik kutyát (mindegy, hogy csivava vagy bernáthegyi), égtelen ideges ugatásba kezd és rohanna oda.
Szinte csitítani sem tudom.
Viszont ha közvetlenül érintkezik más kutyával, nyugodt, érdeklődő, barátságos és egy hangja sincs.
Nézegetik, szimatolgatják egymást, összedugják az orrukat.
Kezdek elkeseredni, mert olyankor hiába szólok rá, nem hagyja abba a veszett ugatást. Ráadásul amilyen pici, iszonyat nagy fülsiketítő hangja van és mindenki csodálkozva néz ránk, mi történik a kutyámmal 😐
Egyébként nagyon élénk, játékos természet, imád bújni és nyalogatni mindenem, mindent tudni akar viszont rettentő félős is egyben, a saját árnyékától is képes megijedni.
Ezért sem értem miért akar rárontani akár egy bernáthegyire is.
1-es, akkor közel is lenne gond, de arra azt írta a kérdező, hogy olyankor nincs.
Kérdező, én egy mentett uszkárnál láttam hasonló viselkedést, távolról elkezdett ugatni, de közel semmi, jól kijött más kutyákkal. A látását nézték már, hogy azzal nincs-e gond? Egy kivizsgálást megérne. Illetve mennyire változatosak a sétáitok, sétaútvonalaitok? Milyen helyekre szoktatok járni?
"Miért ugatja meg ennyire a kutyám a többi kutyát?"
mert hagyod. Le kell tiltani erről a viselkedésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!