Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most tüzel először a kutyám....

Most tüzel először a kutyám. Segítesz?

Figyelt kérdés

Még soha sem volt eddig lány kutyám, mindig csak fiúk.

Ma kezdett el először tüzelni. 6 és fél hónapos. Amerikai staffi. Az a helyzet, hogy van vele egy 13éves kan spániel és félek hogy újabb keverék kutyusok jönnének a világra. Ezért ivartalanítani szeretném minél hamarabb.

Az a kérdésem, hogy most tüzelés alatt lehet-e vagy inkább várjuk meg a tüzelés utánt?

És az nagy baj ha mondjuk a spániel mondjuk felcsinálja és pár napos vemhesen lenne ivartalanítva?

És van valami fontos dolog ami a tüzeléshez kapcsolatos?

Minden érdekel !

Annyit tudok, hogy ilyenkor nem szabad kivinni sétálni.

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

L/16

2010. okt. 14. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! Tüzelés alatt semmi képen ne vidd,mert úgy nem tudják ivartalanítani!De ha pár napos vemhes lesz akkor kitudják ivartalanítani.De amúgy az első párnap eléggé meg fogja viselni a tutyidat,de utána semmi baja nem lesz!:)

Egy amstaff gazdi!:)

2010. okt. 14. 16:38
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

VEgyél neki tüzelőbugyit, vagy kutyáknak is létezik már fogamzásgátló gyógyszer.

Állatdoki segít!

2010. okt. 14. 16:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Gyógyszert semmiképpen ne adja neki, nagyon nem tesz jót, főleg egy ilyen fiatal állatnak. Különítsd el a két kutyát egymástól, ne találkozzanak, láttam már olyat, hogy pl. rácson keresztül is össze tudták hozni... Ivartalanításra a legideálisabb időpont a nyugalmi szakasz, vagyis a tüzelés utáni 2-3 hónaptól a következő tüzelés előttig. Lehet ivartalanítani vemhesen is, de figyeljetek oda, mert több orvos csak a kb. 30. napig hajlandó operálni, utána vetéltet.
2010. okt. 14. 17:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Tüzelőbugyi semmitsem ér, miután tüzelt vidd el dokihoz, mondd el mi történt és ivartalanítani fogja. Gratulálok, felelősségteljes gazdi vagy :) 17/L
2010. okt. 14. 17:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:)
2010. okt. 14. 17:38
 6/11 anonim ***** válasza:
A két kutyát különítsd el egymástól és nem lesz baj. meg adj rá bugyit, én is azt szoktam. Sétálni elviheted,csak ne engedd el,és került el a többi kutyákat,ill.zavard el,ha odamennek. ennyi. akik panelbe laknak,ők is leviszik sétálni.
2010. okt. 14. 17:53
 7/11 anonim ***** válasza:
miért nem vitted tüzelés előtt?
2010. okt. 14. 19:08
 8/11 A kérdező kommentje:
mert most volt nemrég a köldöksérv műtétje is. nem akartam hogy ilyen sűrűn legyenek műtétjei. meg hát ki gondolta volna hogy ilyen hidegbe elkezd tüzelni. azthittem már csak tavasszal fog
2010. okt. 14. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Ma 19:08 ajánlatos meg várni az ivartalanítással az első tüzelést amúgy is!

16:38-as voltam!

2010. okt. 14. 21:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
a tüzelés nem függ az évszaktól :) de ált.-ban tavasszal és ősszel szoktak. nálam egyedi eset van,ugyanis kutyám csak 1x tüzel évente :)
2010. okt. 14. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!