Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek a kutyák kinek a felelőss...

Ezek a kutyák kinek a felelőssége?

Figyelt kérdés
Van nálunk egy család, akiknek mindig van egy szakajtó kutyája. Kerítésük nincs, a kutyák összevissza mászkálnak az utcán. Gyakran Bejonnek hozzánk is a kerítés rácsai között és a sövénykerítésen átbújva. Mostanában az anyakutya jön be a kölykeivel és morog, ugat. Féltem a gyerekeket. A kerítést nyilván lecaerélhetnénk, bár bosszantó, hogy nekem kell ezzel foglalkoznom. De az utcán továbbra sem érzem magunkat biztonságban. A kutyákban chip nincs, oltva természetesen nincsenek. A szomszéd elmondása szerint a kutyák nem az övé csak odajárnak enni meg ott alszanak.Gyakorlatban nyilván az ő kutyáik. A sintér nem viszi el, mert nincs hely. Ha megmérgezem őket, engem büntetnek meg.
2023. júl. 22. 11:20
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Jegyző, birtokvédelmi eljárás indítása írásban.

Rendőrség felé bejelentés, gazdátlan kutya a kertben/utcán, nem érzed biztonságban magatokat.

Legközelebb amikor a kutyák a telketeken belülre kerülnek fogsz egy seprűt és jól elvered őket.

2023. júl. 22. 11:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérd az ő segítségüket: [link]
2023. júl. 22. 15:58
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Nem lehet, hogy egy menhelynek szóltál? Sokan keverik a gyepmesteri teleppel. Előbbi civilekből áll, akik a szabadidejükben gondozzák az állatokat, néha pedig sikerül kigazdálkodniuk egy-két alkalmazottat, de teljesen nonprofit szervezetek, adományokból élnek, nem nagyon kapnak pénzt az államtól, így nyilván mondhatják, hogy nincs hely vagy válogathatnak a kutyák közül. A településsel szerződött gyepinek viszont kötelessége befogadni minden állatot, nem mondhat nemet. Sajnos ezt úgy oldják meg, hogy a régen bent lévő kutyákat lealtatják...

Az önkormányzatot is lehet még kicsit b"szogatni.

2023. júl. 22. 17:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szóltam, mert a szomszédok mondták, hogy már többször szóltak, de nem megy ki a sintér, mert altatni nem lehet őket, többnek meg nincs hely. (Mi nem régen lakunk itt) De akkor holnap betelefonálok, hátha nem fölösleges.
2023. júl. 23. 03:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Furcsa mert ez a gyepmester hatásköre és ott van altatás.
2023. júl. 28. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!