Meg halt a kutyám ma éjszaka lehet megmérgezték ?
Valószínű. A következőt tartsd távolabb a kerítéstől/tartsd bent.
Lehet sokat ugatott és bedobtak neki valami mérgezett kaját.
Nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétem!
Abból kiindulva, hogy a szomszédod kutyusa is eltűnt, én is arra gondolok, hogy valaki a környéken bántja az állatokat. Mindenképp szerezz be egy kamerát, ami a kerítést rögzíti, és semmiképp ne engedd oda a házikedvenceket, és a szomszéd sem. Már egész olcsón lehet szerezni kamerákat, nem muszáj belelátni mindenkinek a s.gglyukába, elég, ha csak látod, hogy mi töerténik a területeden. Sajnos nálunk is volt ilyen eset, amikor egy tag mérgezte a szomszéd kutyákat mérgezett kaját bedobálva a kerítésen keresztül, és azt is egy kamera buktatta le, állatkínzásért fel is lett jelentve. Hogy most mi van vele, azt nem tudom, a házát azóta eladta, és normális emberek vették meg, és onnantól megszűnt ez a jelenség szerencsére. Mert ez tényleg nem játék, az esetleges ilyen embertől meg kell szabadulni!
Nekünk három kutyánkat mérgezték meg egymás után annak idején. Mindegyiknek bedobtak valamilyen mérget.
Az első kutyusunk egy angol bulldog volt. Anyám fogta a karjaiban, mikor haldoklott már... Erősen habzott a szája.
Mi is hibásak voltunk a kutyáink megmérgezésében, mert nem megfelelően tartottuk őket. Volt, amelyik gyakran kiszökött. Gyakorlatilag a két méter magas kerítésre gond nélkül felugrott és kimászott. Aztán, sajnos ment a kertekbe és összeugrálta a veteményeseket. Akkoriban még csak elöl volt kerítésünk, hátul nem.
Egy utcában lakó idős néni volt a bűnös! Bizonyíték hiányában viszont nem lehetett mit tenni...
Ráadásul, az unokája szomszédjának a kutyája is rejtélyes módon pusztult el hirtelen ugyanígy... Ők is az utcában laknak.
7-es, mit is szerettel volna pontosan tenni? A kutyaid kart okoztak, keritesetek nem volt es csodalkoztok, hogy el lett intezve a dolog.
En nem vagyok a mergezes hive, soha nem tennem meg, van 2 kutyam is…
De nem leszek kepmutato, oszinten meg tudom erteni azt, aki kinjaban mar ehhez folyamodik. Azt nem, aki csak ugy “poenbol” csinalja.
Evekig koborolt a kornyekunkon egy agressziv kutya, kerites a gazdanal se volt divat, isten tudja mennyi bejelenes utan vegul elvitte a gyepi, de ehhez 2!! ev kellett.
Addig meg szo szerint rettegtunk kimenni az utcara.
Én akkor még kisgyerek voltam. Tudom, hogy mi is hibáztunk, mert nem volt megnevelve egyik kutyánk sem.
A német vizsla tipikus vadászkutya! Ha nincs megnevelve, akkor állandóan szökni fog és kárt okoz!
A néni is szólt nekünk többször, hogy csináljunk valamit a kutyával, mert átjár hozzájuk és odahány, meg összebarmolja a kertet. Szóval, megértem, hogy elege lett!
Viszont, az angol bulldog a légynek sem ártott! Annyi volt a bűne, hogy ugatott a fürdőszoba ablakuk alatt. Bár, nyilván ez is behallatszott a szobákba és nem tudtak rendesen aludni. Meg volt kötve szegény, azért ugatott.
Kisgyerekként sajnos nem sok mindent tehettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!