Azt hallom, hogy egy kiskutya nem mehet más kutya közelébe, amíg meg nem kapja a negyedik oltását is, szóval 14-16 hetes koráig. Ez ugye nem igaz a beoltott kutyákra is? A kölykök védett kutya-macska közelébe sem mehet?
Figyelt kérdés
2010. okt. 14. 00:43
1/17 anonim válasza:
A fertőzést az utcán is összeszedheti a mancsával...
2/17 A kérdező kommentje:
Nem utcáról beszélek, hanem egy másik házról, aminek zárt udvara van.
2010. okt. 14. 01:29
3/17 anonim válasza:
Túl van lihegve ez az oltás mizéria. Ha nem engeded oda 15 hetes koráig más kutyákhoz csak a saját és a kutyád életét nehezíted meg, mert kimarad a szocializáció és csak pisloghatsz h ezt hogyan dolgozza fel a kutya, van amelyik sokkal félősebb lesz, valamelyik agresszívabb, vagy csak bizonytalan - egyik sem jó...
Én vinném, és vittem is. De ez az én személyes véleményem. Mindenki mérlegeljen!
4/17 anonim válasza:
5/17 anonim válasza:
A kölyök kutya oltott kutyától is kaphat fertőzést.
Mert az oltott kutya ugyan nem lesz beteg, de hordozója betegségnek.
Azon kívül lehet, hogy megússza a kutyád, lehet hogy nem -- neked kell eldönteni, hogy rizikózol-e vele, vagy vigyázol rá.
6/17 anonim válasza:
De azt tegyük hozzá h ez a "vagy megússza vagy nem" ez nem 50-50%. Sokban függ a környék fertőzöttségétől. Pl. a mi környékünkön, Óbudán, nyugodtan vihettem, mert egy fertőzött terület, így a "vagy megússza vagy nem" arányai igencsak eltolódnak a "megússza" felé - mondjuk 90-10 arányban. Ahol már simán fontosabb a szocializáció számomra!! Nekem fontosabb h a kutyám ne legyen félős, agresszív, bizonytalan idegen helyeken, idegen kutyákkal, idegen emberekkel, zajokban. Ehhez viszont az kell h pont ebben az időszakban minél több ilyen inger érje.
7/17 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, akkor azt hiszem a második oltás után megkockáztatom a dolgot. Én is fontosnak tartom a szocializációt, de féltem is a kicsit... Nehéz ügy.:D
2010. okt. 14. 11:14
8/17 anonim válasza:
a nem kimaradt... szóval "NEM egy fertőzött terület"
9/17 anonim válasza:
Milyen 4. oltás? Nem 3 van kölyökkorban?
10/17 anonim válasza:
Kérdező, kár hogy kockáztatod a kutyusod életét...
Bár, ha neked nem olyan fontos -- csak akkor minek a kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!