Mivel tudom elérni, hogy ne ugasson állandóan?
Nemrég örökbe fogadtunk egy őrző védő kutyát ház őrzésére. Nincs is vele gond, gyerekeimmel is jól kijön, szocializált kutya. Viszont a saját területét és minket nagyon véd.
A szomszédom gyerekei meg unatkoznak a nyári szünetben vagy nem tudom de állandóan piszkálják a kerítésnél amikor kint vannak, már szóltam többször, hogy fejezzék be de süket fülekre találtam. Dobálják a dróthálót meg ugatnak neki pedig mindkét oldalról belátásgátló van fent, nekik zöldháló nekem meg 99%os antracit háló van fent úgyhogy a kutya nem lát belőlük semmit csak hallja őket. Ez már odáig fajult, hogy meghallja hogy kint vannak és folyamatosan a kerítés mellett ugat. Látszólag őket kevésbé zavarja, engem annál inkább….
Kutyabiztos a kerítés (a háló mögé raktunk be plusz vashálót) így attól nem félek, hogy megharapja őket de baromi idegesítő hogy inzultálják és nonstop ugat a kutya amíg kint vannak. Mivel hosszú a telek (80 méter hosszú) nem opció hogy húzok fel elé esetleg betonkerítést mert az milliós tétel lenne (már kiszámoltam).
Kutya iskolába fogom vinni, amint tudom.
Sajnos hiába próbáltam a szülőkkel is beszélni letagadják, hogy piszkálják a kölykök a kutyát. Mivel saját ingatlan (kertes ház) nem opció a költözés.
Addig is mivel tudnám elérni, hogy ne ugassa őket??
Gondoltam felhúzok a kerítés elé villanypásztort de azzal sem oldom meg hogy ne ugasson állandóan mert ugyanúgy fog ugatni csak pár méterrel arrébb. 45 kilós a kutya és nem szeretném állandóan a házban tartani vagy éppen elzárni kennelbe mert a szomszédba nem tudnak viselkedni…
Sokszor a hasznos válaszokat pontozzák le nem értem én sem a miértjét.
Igen, valószínűleg a tréner lesz a megoldás mert sajnos a kutyasulik csak hétvégente vannak és nem tudom megoldani a gyerekfelügyeletet párom meg sokszor dolgozik hétvégén is így totál feleslegesen fizetném ki a tanfolyam díját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!