Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tudom elérni, hogy ne...

Mivel tudom elérni, hogy ne ugasson állandóan?

Figyelt kérdés

Nemrég örökbe fogadtunk egy őrző védő kutyát ház őrzésére. Nincs is vele gond, gyerekeimmel is jól kijön, szocializált kutya. Viszont a saját területét és minket nagyon véd.

A szomszédom gyerekei meg unatkoznak a nyári szünetben vagy nem tudom de állandóan piszkálják a kerítésnél amikor kint vannak, már szóltam többször, hogy fejezzék be de süket fülekre találtam. Dobálják a dróthálót meg ugatnak neki pedig mindkét oldalról belátásgátló van fent, nekik zöldháló nekem meg 99%os antracit háló van fent úgyhogy a kutya nem lát belőlük semmit csak hallja őket. Ez már odáig fajult, hogy meghallja hogy kint vannak és folyamatosan a kerítés mellett ugat. Látszólag őket kevésbé zavarja, engem annál inkább….

Kutyabiztos a kerítés (a háló mögé raktunk be plusz vashálót) így attól nem félek, hogy megharapja őket de baromi idegesítő hogy inzultálják és nonstop ugat a kutya amíg kint vannak. Mivel hosszú a telek (80 méter hosszú) nem opció hogy húzok fel elé esetleg betonkerítést mert az milliós tétel lenne (már kiszámoltam).

Kutya iskolába fogom vinni, amint tudom.

Sajnos hiába próbáltam a szülőkkel is beszélni letagadják, hogy piszkálják a kölykök a kutyát. Mivel saját ingatlan (kertes ház) nem opció a költözés.

Addig is mivel tudnám elérni, hogy ne ugassa őket??

Gondoltam felhúzok a kerítés elé villanypásztort de azzal sem oldom meg hogy ne ugasson állandóan mert ugyanúgy fog ugatni csak pár méterrel arrébb. 45 kilós a kutya és nem szeretném állandóan a házban tartani vagy éppen elzárni kennelbe mert a szomszédba nem tudnak viselkedni…

2023. júl. 12. 20:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%

Mondjuk itt NEM a kutyával van baj, hanem a szomszéd idióta kölykeivel, akik direkt piszkálják meg hergelik.

A miénkkel egyszer csinálták meg, a másodikra hozzábsztam a követ a kölykéhez, aztán amikor jött apuka felháborodva elküldtem a halál f.ra, és megfenyegettem, hogy legközelebb rendőrséget hívok, hogyha a gyerek megdobja a kutyát.

Azóta nincs ilyen probléma.

2023. júl. 13. 06:49
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem az összefüggést. Kis millió állat vár örökbefogadásra miért baj, hogy nem egy kis tacskót fogadtam be hanem egy nagyobb kutyát aki ha kell megvéd minket ?

Nem kifejezetten csak es kizárólag terület őrzés a dolga, ugyanúgy családi kutya is, foglalkozunk vele, sétálni is visszük, ahova lehet jön velünk szóval nem értem miért baj ha az ember nem egy kis szobacirkàlót fogad örökbe …

2023. júl. 13. 07:10
 13/27 anonim ***** válasza:
25%
Nem az a baj, hogy nagyobb kutyát fogadtatok örökbe, csak nem jellemző, hogy házőrzésre adnak mentett kutyát, akivel eleve van az előélete miatt plusz meló.
2023. júl. 13. 07:35
 14/27 anonim ***** válasza:
8%

Húzz ki a telek feléhez villanypásztort, a sima madzagon sem szoktak átmenni, de a kerítéses szinte biztos, hogy jó és nem is milliós tétel.

[link]

Próbálkozhatsz ultrahangos ugatásgátlót is rakni a hátsó részbe, valakinél működik. A hergelést meg felvehetnéd és a szülők orra alá dughatnád.

Off, de nagyon sok menhely ad "házőrzőnek" kutyát, sajnos nem tart ott az állatvédelem, állattartási kultúra, hogy mindenkinek olyan helyet találjanak, ahol ágyban alhat a gazdival. 500 m2+ mozgástér meg néha-néha egy simi is jobb, mintha egy 5 m2-es sz"ros kennelben élné le az életét a kutya. Aki ilyet ír amúgy járt már menhelyen, beszélt kicsit a dolgozókkal/vezetőkkel vagy ez csak az idealizált világképéből jön?

2023. júl. 13. 09:39
 15/27 anonim ***** válasza:
87%
Ha sokat fog ugatni, a legkisebb gond a szomszéd kölykök lesznek. Valaki indít egy birtokvédelmi eljárást, aki nem tud pihenni.
2023. júl. 13. 10:01
 16/27 A kérdező kommentje:
Nyugodtan indítsanak, rengeteg felvételem van, hogy csak akkor ugat mikor a kerítésnél szórakoznak vele. Körbe van kamerázva a ház. Egyébként ennek a szomszédnak meg egész éjjel vonyít a kutyája ráadásul állandóan kiszökik és volt hogy már feljelentették őket mert a másik szomszédom állataiban kárt tett.
2023. júl. 13. 10:31
 17/27 anonim ***** válasza:
42%
Nektek egy házhoz járó tréner kellene, ha nem akartok csatlakozni a feljelentett kutyások csapatához.
2023. júl. 13. 10:37
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

"Nyugodtan indítsanak, rengeteg felvételem van, hogy csak akkor ugat mikor a kerítésnél szórakoznak vele. Körbe van kamerázva a ház. Egyébként ennek a szomszédnak meg egész éjjel vonyít a kutyája ráadásul állandóan kiszökik és volt hogy már feljelentették őket mert a másik szomszédom állataiban kárt tett."

Az a baj hogy a jog nem így működik. Félre ne értsd én veled vagyok és neked adok igazat. De az a baj hogy az ügyek külön-külön vannak. Egy feltételezett szabálysértés nem oltja ki a másikat. Tehát ha téged ez miatt perbe foknak akkor hiába érvelsz az mellett hogy "de a másik miz csinált". Ott az fog számítani hogy amivel téged vádolnak az megállja e a helyét.

2023. júl. 13. 11:38
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként sem arról volt szó, hogy a hergelő szomszéd fog feljelenteni, gondolom, lakik ott más is.
2023. júl. 13. 11:41
 20/27 A kérdező kommentje:

Szerencsére kis falu és nem olyan a közösség hogy egy kutya ugatás miatt jelentgetnek amikor heti 7 nap megy valakinél a fűnyírás, flex és társai, szinte minden háznál van kutya, van ahol sokkal többet ugat még éjjel is…persze nyilván nem zárja ki hogy nem történne feljelentés épp ezért szeretnék megoldást találni.

1500 m2 a telek a másik oldalra csináltunk neki egy jó nagy kennelt de nem akarom állandóan bezárva tartani. A baloldalunkon lovarda van illetve minifarm érdekes őket nem ugatja pedig a tyúkoktól kezdve mindenféle állat van. Ráadásul most táboroztatnak is tele van gyerekkel és őket nem ugatja igaz ott háló sincs fent ..

2023. júl. 13. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!