Így is működhet?
Sziasztok! A kutyám sajnos durva módon szeparációs szorongó. Eddig nem volt ilyen probléma, kinti kutya. Viszont nem rég hazalátogattunk, ahol bent volt, mert nincs kert. És azóta képtelen elengedni. Olvastam egy nagyon jó módszert ami beválhat (ajtóhoz megyek, kulcs be, leülök, vissza ajtóhoz, kimegyek kicsit, visszajövök, stb). Viszont ahhoz itthon kellene lennem, de dolgozom. És sajnos ott tartunk, hogy minden reggel valahogy ki kell cseleznem a kutyát, hogy kijussak, anélkül hogy észrevenne. Ha észrevesz akkor olyan szinten elkezd vonyitani hajnalban, hogy az nem normális! Kepzelhetitek milyen lehet a szomszédban lakni...
Hal'Istennek eddig nem sokszor vett észre, de ez nevetséges, hogy minden reggel ezt játsszuk.
Szerintetek a fenti módszer így is működhet, hogy pl délutánonként meg szabadnapokon gyakorolok vele? Vagy hogy tanítsa meg neki, hogy nincs vilagvége csak mert elmegyek...kérlek segítsetek!!!
Igen, én egésznap vonalban voltam vele. Discord app: laptopra egy fiók, privát beszélgetésbe bementem magammal. Telefonon fent voltam úgy, hogy lenémítottam magam. Így csak akkor hallott a kutya, ha feloldottam a mikrofonom. Ha épp jött valaki az irodába akkor a hangot is letiltottam, hogy halljam, de akkor is láttam, ha valami zajt csinált.Amint hangosabb hang jött át kivilágít a profilképe annak aki beszél - azaz ha hangoskodott a kutya. Megnéztem, hogy ugat-e, ha csak semmiség hagytam, ha többet ugatni kezdett rá szóltam.
Ha vizsla akkor segíthet a sok-sok rágcsa (játék) illetve van egy nyakörv is ami megnyugtatja a kutyát. Kicsit drága, de azt hiszem 3 hónapig jó. (Ebben nem vagyok biztos, nem akarok hazudni, meg kell nézni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!