Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalatok a Cane Corsokról?

Tapasztalatok a Cane Corsokról?

Figyelt kérdés
Párom szeretne canet venni,de mivel elég nagytestű kutya ezért kíváncsi vagyok tapasztalatokra/véleményekre,hogy milyen temperamentumúak,kisgyerek mellett tarthatóak e (várandós vagyok) stb :)
2023. júl. 9. 19:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Szexi kis anyuka lehet.
2023. júl. 9. 23:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
8-as teljesen jó és logikus dolgot ír! Mégis, milyen önző paraszt, aki úgy vesz családba állatot, hogy az fajta csak neki tetszik, a másiknak meg kétségei, ellenérzései vannak? Ha azt eldöntöttétek közösen, hogy lesz kutya, legalább a fajtájában legyen kompromisszum!
2023. júl. 9. 23:52
 13/20 anonim ***** válasza:
31%
Az hát!
2023. júl. 9. 23:53
 14/20 anonim ***** válasza:
44%

Egy utessel is ki lehet nyirni egy embert,akkor remetekent eljen a kerdezo .mert aferje is megolheti egyetlen utessel. Pl a halantekara meri az utest vagy az orrat feluti konyokkel.

A kutyat a tsnyeszto szocializalja kisbabara kisgxerekre(kerdezz ra)

Vagy ha 12 hetesen veszitek a cc-t,akkor te szocializalod a kisbabara.

Veresen komolyan tarstsagok be asorrendisegi szabalyokat,mert abbol fogja kizarolag erteni,h nem ndki kell acsaladtagokat rendreutasitsni,hanem neked es aferjednek.

A cc egy ertelmes es okos kutya,ha agazdai kovetkezetesek,mindig betartjsk a sorrendisegi szabslxokat es rendszerssen viszik futni a kutyat kb 2 eves koratol orakon es km-eken at szabadon szabad terepen. Tehat a kertben tartott kutya kb megorul a levezetetlen energiatol.

Ha eddig nem jart el futni telen nyaron vmelyikotok remdszeresen sajat belso elhatarozasbol,akkor a kutyaval se fog . Esoben es hoban meg minuszokban is kell a kutyanak az orakig tarto folyamatos kocogas/futas szabad teruleten egyiranyban haladva.

Ha sportfuggok vsgytok(bicaj/futas/),akkor jo lesz a kutyatok lelki kiegyensulyozottsaga is. Tud,amikor hiaba esik,azt erzed,h menned kell futni es nem erdekel,ha megfazol vagy folyamat folyik a taknyod,akkor is mesz es legkozdlebb is mesz. Egyszeruen menned kell. Egy ilyen kutxahoz ilyen mentalitasu gazda illik.

2023. júl. 10. 07:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalan nem való mindenkinek. Párod mennyire jartas kutyanevelesben, milyen kutyai voltak eddig? Vallalja, hogy viszi kutyaoviba, kutyaiskolaba, napi rendszeresseggel setalni, le tudja farasztani fizikalisan es mentalisan is? Csak tenyesztotol, ellenorzott helyrol szabad kiskutyat venni, nehogy kifogjatok valami ideggyenge szaporitos fajtajellegut. Rövid szőre miatt kinti-benti kutyanak alkalmas csak. Ha ez mind megvalosul, akkor nyugodt szívvel ajanlom gyerek melle is. Nekem is szerelmem ez a fajta, egyszer majdnem lett is tizenevesen, mert apukamat mar rabeszeltem, csak meglattam egy menhelyes hirdetest, es inkabb orokbefogadtunk egy talan bull, talan cane corso kevereket, akkor szuletett az öcsém, egyidosek voltak a kutyaval, es bőszen orizte a babakocsit, ha felebredt a gyerek, jelzett anyunak tanitas nelkul is. YouTube-on keress ra, DogCast cane corsora, van fent tobb video is, elonyok, hatranyok, szerintem hasznos lehet.
2023. júl. 10. 07:26
 16/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem túl temperamentumos, de gyerek mellé kevésbé való. Persze vannak egyedek, amik jól kijönnek a gyerekekkel, nevelés, szoktatás kérdése, de azért soha nem lesz goldie.
2023. júl. 10. 09:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak erős kezű, gyakorlott gazda mellé ajánlott. Első kutyának ne ezt vegyétek.
2023. júl. 10. 15:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Határozott, tapasztalt gazdinak való. Ha jól van nevelve, akkor abszolút bújós, barátságos, de az idegeneket természetesen megugatja. Gyerekekkel is jól kijön, de én nem engednék össze egy 50 kg-s kutyát kisgyerekekkel.
2023. júl. 10. 16:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vennék a helyetekben cane corsót kisgyerek mellé, nem azért mert bántaná, szó sincs róla. Hanem azért, mert mire a baba járni kezd, akkor már a kutyátok egy ötven kilós "rinocérosz" lesz, akinek pusztán a "menetszelétől" is hanyatt esik a baba, ha elrongyol mellette. Nem is szólva arról, ha a farkával képen csapja (marha erősen tud vele ütni), vagy a kilónyi nyálával képen nyalja, uram bocsá, ráugrik! Mert egyébként a cane corso, amellett, hogy remek házőrző és családi kutya, egy nagy lakli kamasz, akinek semmi fogalma sincs arról, hogy ő mekkora óriás. Az ismerősömé egy tündéri kedves cane corso, az is félmázsa, de simán fel akar ugrani az ölembe, nyakig összenyálaz, pedig ha csak kedvesen a lábamhoz dörgölődzik, már kapaszkodok, amibe tudok. Ha csak véletlenül meglök, repülök, mint a tekebáb. Ezt jó nevelés mellett se tudod kiküszöbölni, hát ő egy "elefánt a porcelán boltban". Csak emiatt mondom, hogy pici gyerek mellé nem való. Amúgy semmi más veszélyt nem jelentene a gyerekre. Akit ismerek, az is gyerek mellett van, de már nagyobb, 10 év körüli kisfiú mellett.
2023. júl. 11. 15:26
 20/20 A kérdező kommentje:

Még majd megfontoljuk az tuti,hogy lesz e vagy sem.

Amióta az eszemet tudom mindig is voltak kutyáink,állataink,pároméknak is szintén. Volt egy labradorom is aki 18 évesen pusztult el,szóval szerintem nem panaszkodhatott szegénykém.

Nagy udvarunk van,van nagy hely boxnak is,hogy esténként majd ott aludjon,az udvar el lesz kerítve 2 részre,a kutyák majd a hátsó részben lesznek ,ha jön valaki aki netán félne tőlük.

Én tacsit szeretnék,a férjem canet,és valahogy próbálunk kompromisszumot kötni 😂Tacsi tuti lesz!

2023. júl. 11. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.