Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éves kutyánk széttépné az...

3 éves kutyánk széttépné az új kiskutyánkat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves dalmatánk, és most lesz egy kis tacsink, kutyával sajnos nem igazán találkozott edsig, vagyis csak annyira hogy amikor az utcán sétálunk akkor a többi udvarba bent a kerítésen belül látja őket, lehet hogy ezzel elrontottam.

Most elvittük a kutyust hogy szaglássza meg kerítésen keresztül, hát széttépte volna, ugrált ugatott remegett annyira be volt indulva, mivel tudnám rászoktatni? Vagy nincs semmi esély? Gondoltam hogy viszek neki egy rongyot amint a kiskutya illata van. Adjatok valami tanácsot mert nagyon el vagyok keseredve, hiába szóltam rá akkor, mintha meg sem hallotta volna, pedig szófogadó szokott lenni

2023. júl. 9. 12:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem hoztuk még el a kutyust, apukáméknál születtek, nem tenyésztők, nem szaporítók első fialás volt és amint nem szoptat el lesz kötve 😊 szerintem lehet normálisan is válaszolni, tudom hogy elrontottam itt hogy nem szocializálódott, de vannak sokkal rosszabb sorsú kutyák akik pórázon étlen szomjan vannak, azok a gazdák meg is érdemelnék hogy ugyan azon a sorson legyenek, de mi szeretjük, játszunk vele, gyerekekkel játszik, egy hatalmas udvarnyi területe van. Nem gondolom hogy ezzel akkora bűnt követtem el! Tudom hogy mem így kellett volna de változtatunk rajta. Köszönöm aki tudott normális hangnemben válaszolni. Egyébként idegen emberekkel is nagyon barátságos.
2023. júl. 9. 15:32
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Az ivartalanitas nem segit.

Engedd el az otletet. Nem szocializaltasd,azaz nem szoktattad kutyakhoz hozzaes kialakult a teruletvedes,amitcnem fogsz belole kiirtani.

2023. júl. 9. 16:07
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

De ez akkor is szaporítás, akár egy szülés volt, akár több.

Mindenki normális hangnemben válaszolt, és hiába a nagy udvar, nem éri annyi inger, mint az udvaron kívül.

Ja és a kutyákat nem elkötik, hanem ivartalanítják. Kiveszik a petefészkeket és méhét is.

2023. júl. 9. 18:25
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

A kerítés volt a probléma, azért őrjöngött a kutyád. Ne így kezdjétek az ismerkedtetést.

Valaki a családból, vagy barát, vigye ki a kiskutyát egy semleges területre, egy szabad rétre pl. a falu mellett, és egy másik, pl. te, vidd oda hozzá a dalmatádat. Laza pórázra engedd, ne húzd, mert attól ideges lehet, de figyeljél. Valszeg csak szaglászni fogja a kiskutyát. Ha nem mutat agressziót, csak szaglássza, játszani akar vele, akkor nyert ügyed van. Eltöltötök így egy pár órát, ha kell, egy-két napig megismétlitek, és utána már hazamehettek együtt a két kutyával. De azért persze figyeld őket.

Nem hiszem, hogy agresszíven rátámad a dalmata a kis tacsira. A kis tacsi azonnal hanyatt fogja vágni magát, ahogy közelít hozzá, lehet, hogy nyüszít is félelmében, de a nagyobb kutyák ilyenkor békén szokták hagyni a kicsiket.

2023. júl. 9. 19:06
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. júl. 9. 21:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha magatoknak és a kölyöknek is jót akartok akkor nem hozzátok el.A dalmata 3 hét alatt nem változik főleg ha őrjöngő kutyák mellett mentek el.Kezdjétek el szocializálni és majd utána hozzatok el egy másik kutyát.
2023. júl. 9. 21:59
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

De, a jó édes apukád szaporító. A felelőtlenebbik fajta. És nyilván az alma nem esett messze a fától.

A dalmata biztos, hogy kell neked? Hisz azt is elhanyagolod. Pláne nem kell még egy kutya, amit sz..rul fogsz tartani.

2023. júl. 9. 23:08
 18/19 anonim ***** válasza:
11%
15 Petefészket távolítanak el, idősebb korban a méhet is. OSS esetén csak a méhet, így a hormonok és a tüzelés is megmarad ez amerikában nagy divat pl. És van elkötés is, meg hormonális ivartalanítás is. Ha már valamibe beleszólunk legalább legyünk tisztában is vele, ok kösz.
2023. júl. 10. 05:10
 19/19 anonim ***** válasza:
64%

18

Normális nőgyógyász nem hagyja bent ivartalanításkor a kutya méhét még akkor sem, ha az nem terhes.

2023. júl. 10. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!