Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éves kutyánk széttépné az...

3 éves kutyánk széttépné az új kiskutyánkat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves dalmatánk, és most lesz egy kis tacsink, kutyával sajnos nem igazán találkozott edsig, vagyis csak annyira hogy amikor az utcán sétálunk akkor a többi udvarba bent a kerítésen belül látja őket, lehet hogy ezzel elrontottam.

Most elvittük a kutyust hogy szaglássza meg kerítésen keresztül, hát széttépte volna, ugrált ugatott remegett annyira be volt indulva, mivel tudnám rászoktatni? Vagy nincs semmi esély? Gondoltam hogy viszek neki egy rongyot amint a kiskutya illata van. Adjatok valami tanácsot mert nagyon el vagyok keseredve, hiába szóltam rá akkor, mintha meg sem hallotta volna, pedig szófogadó szokott lenni

2023. júl. 9. 12:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
99%
Ezt korábban kellett volna elkezdeni (kutyához szocializálás). Keress meg egy házhoz járó trénert hátha képes pár hét alatt csodát tenni. De nem lesz gyors és egyszerű. Szocializálatlan a kutyád.
2023. júl. 9. 12:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Mégis, mit vártál?

A dalmata tapasztalata idáig kutyákkal az volt, hogy azok kerítésen belül sokszor még őrjöngtek is.

Miért gondoltátok, hogy a kerítés mögött megmutatott idegen kölyökre másként fog reagálni?

Mondjatok le az új kölyökről. A dalmatát pedig nem késő szocializálni.

2023. júl. 9. 12:37
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

1. Teljesen szocializálatlan kutyához kölyköt vinni... hát... felelőtlenség.

2. Ha a kutyád ivaros, segíthet valamennyit az ivartalanítás, de az nem csodaszer. Úgy szokták emlegetni az ivartalanítást, mintha az egy csapásra mindent megoldana, de nem így van: nem helyettesíti a nevelést, illetve egy 3 éves kutyának már vannak berögzött szokásai, amik megmaradnak, hiába csökken a hormonszintje. Emellett egy 3 éves kutyánál a hormonok ürüléséhez is kell pár hónap.

3. Nem a saját területén kellene az új kutyát bemutatni a réginek, mert az normális dolog, hogy többé-kevésbé minden kutya védi a maga területét (mondjuk pont egy kölyöktől nem annyira kellene neki)

4. Tényleg mint fentebb mondták, egy kiképző kellene ide, mert ha eddig nem sikerült a saját kutyát kölyökként szocializálni, akkor most felnőttként, ráadásul éles helyzetben, tuti nem fog menni.

5. NE hagyjátok semmiképpen a kiskutyát a naggyal együtt, mert simán lehet még az is, hogy megöli.

6. Ha van rá lehetőség, inkább ezt a kiskutyát most mondjátok vissza, vagy pár hétig még maradjon a tenyésztőnél, és kezdjetek el dolgozni a nagy szocializálásán.

2023. júl. 9. 12:42
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez van amikor jó lesz a kutya a kertbe gazda azt hiszi jó bezárva élni elzárva minden más kutyával találkozástól azt a szerencsétlent.

Nem kell neked másik kutya hidd el ez az egyik sem való neked.

2023. júl. 9. 12:51
 5/19 anonim ***** válasza:
45%
Ezen semmit nem segít az ivartalanítás még mielőtt valaki rá akarná beszélni okosba, egy nulla szocializációs kutyáról beszélünk az a probléma. Mintha egy neander völgyit akarnál díszbeszédre vinni 1 másodperc leforgása alatt, aztán csodálkoznátok, hogy fabunkóval ordibál.
2023. júl. 9. 13:11
 6/19 anonim ***** válasza:
86%

Ivartalanítás, és szocializálás megkezdése AZONNAL!

Bár nem tudom, mit vártál, ha eddig nem volt szocializálva a kutyád semmilyen módon, most meg odaviszel egy másikat. Sétálni kell vinni, ismerkedni más kutyásokkal, nevelni, és kutyaiskolába vinni.

Aki szerint ez hülyeség, az meg ne tartson kutyát!

2023. júl. 9. 13:19
 7/19 A kérdező kommentje:
Igen sajnos tudom hogy elrontottuk ezzel, szoktunk járni sétálni de kutyával nem nagyon szoktunk találkozni, egy pici faluban lakunk a falu szélén. De mostantól minden nap elviszem sétálni, a kerítések mellett megyünk szigorúan hogy legyen egy kis kontakt, vittem a kutyus alá egy rongyot amit majd visszahozok hogy szagolhassa, még 3 hét mire.elhozzuk a kicsit, vagy még maradhat tovább is. Ezekkel tudok javítani a helyzeten?
2023. júl. 9. 13:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha kerítés mögött őrjöngő kutyakhoz szoktatod hozzá, az nem segít a helyzeten, 3 évet nem tudsz pár hét alatt jóvá tenni. Mondjátok vissza a kiskutyát, hívjatok egy házhoz járó kiképzőt, kerjetek ki a véleményét, hogy amikor ő is jónak látja, akkor hozzatok új kutyat. A te elmesélésed alapján nem tudunk segíteni, ott kell lennie egy hozzáértőnek, látni a helyzeteket.
2023. júl. 9. 14:01
 9/19 anonim ***** válasza:
44%

Két napja lett egy új kutyánk a már meglévő 10 éves németjuhász mellé. 5 perce se történt, hogy a kicsi fogta magát es lazán kivette a nagy szájából a labdát. Olyan jót nevettünk rajta. Szegény öreg mackó néha már látom hogy besokall olyankor külön zárom őket.

Na ilyen egy jól szocializálódott kutya. Nem kellett volna odavinni a kicsit. Imádkozz, hogy ne legyen baj. Mi se hagyjuk őket felügyelet nélkül pedig semmi baj sincs velük, de nálatok meg akkor is félteném a kutyát ha dupla kerítés lenne közöttük. Semleges területen kellett volna megismertetni őket. A legjobb pedig ha annál van az új kutya, aki a dalmata tisztel és szeret, hogy biztos ne rontson rá.

Nincs ötletem zárd őket külön majd megszokja hónapok múlva. De bármikor baj lehet.

2023. júl. 9. 14:19
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Vidd vissza a kiskutyát! A dalmatát meg kezd el rendesen szocializálni! Az nem elég, hogy a kerítésen keresztül lát más kutyákat! Nem is értem, hogy te ezt a barom ötletet honnan vetted, mint megoldást. Ha ennyi tudásod van csak a szocializációról, talán egyáltalán nem kellene kutya.

Keress fel egy normális kutyaiskolát! És ha rendbe tudtátok tenni ezt a helyzetet (fél év, egy év, két év) akkor legyen kiskutya!

Gondolom nem tenyésztőtől van a tacsi, igaz? Hanem valami szapitól, akit nem érdekel, ha rövid úton meghal a kiskutya.

2023. júl. 9. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!