Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány éves kortól böjtölhet a...

Hány éves kortól böjtölhet a kutya?

Figyelt kérdés
Májusban volt 1 éves a kutyám, szeretnék majd vele böjtölni, csak nem tudom mikortól lehet. Úgy tudom 1,5 éves korig még kölyöknek számít, akkor még fejlődik, tehát gondolom nem ajánlott. De ha valakinek van tapasztalata, esetleg orvos mondta, vagy bármi, legyen kedves ossza meg velem. Illetve, hogy milyen időközönként ajánlott böjtölni. Hetente? Kéthetente? (Arra gondolok, hogy egész nap nem eszünk semmit, csak vizet iszunk, ez számít egy böjti napnak)
2023. júl. 2. 11:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
Nem szabad eheztetni. Miért kéne ezt tenni?
2023. júl. 2. 12:52
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Kaptál segítséget azt, hogy ne tedd.

Nem is tudom mit vártál, hogy majd mindenki melléd áll, hogy " jajj hát ne adj neki enni, minek mert az olyan jótékony hatasú és olyan jó lesz neki".

Állatorvos is csak azt fogja mondani inkább ne elég ha te magadban böjtölgetsz.

2023. júl. 2. 12:57
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a böjtölés kifejezést sokan összekötötték az emberek hosszabb böjtölésével.

Az egyik eset, amikor egy nap nem kap enni a kutya, akkor szokták ajánlani, ha nyamnyog etetéskor.

Van azért jó pár olyan orvosi állásfoglalás, hogy felnőtt kutyánál hasznos hetente egy nap ételmegvonás. Azt hozzák fel indoknak, hogy így teljesen kiürül a gyomra.

A mi kutyáink már nem farkasok, így hozzászoktak a napi étkezéshez.

Kistestűeknél nem igazán ajánlatos, mert könnyen leeshet a vércukruk amikor 1 nap kimarad.

Hogy meghosszabbítja-e az életét, kétlem. Általában a tápoknál a napi egy adag van megadva. Feltételezve, hogy minden nap enni kap a kutya.

2023. júl. 2. 13:07
 14/22 A kérdező kommentje:

13

Köszönöm szépen az értelmes, igényesen megfogalmazott választ.

A böjtölésnek azért tulajdonítanak éléthosszabbító hatást, mivel amikor az állat nem kap táplálékot, magát kezdi el emészteni, azon belül pedig a selejtes, elöregedett, káros sejteket. Ebből kifolyólag a regenerációban nagyon fontos szerepet játszhat. Ezentúl a vércukor problémákra is megoldást nyújthat, ugyanis a hasnyálmirigynek van ideje pihenni, megelőzhető a cukorbetegség. Nagytestű kutyám van, szeretném, ha sokáig velem lenne, ezért gondolkodom ezen. Csak a mai embernek nem terjed tovább a látóköre a napi 5 főétkezésnél és a köztes nassolásoknál. Nem véletlenül éltek nagyanyáink 80-90 éves korukig, ők 2x ettek egy nap, reggel, délben. És az orvost fel fogom hívni ezzel kapcsolatban, mert igenis hiszem, hogy ez egy hasznos dolog.

2023. júl. 2. 13:49
 15/22 anonim ***** válasza:
31%

kérdező - a leghasznosabb dolog pedig az lesz, ha jól beléd harap a kutyus egy hosszú böjti nap megkoronázásaként!

:D

2023. júl. 2. 14:21
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

14

Ezután a kommented után látszik mennyire nem kéne, hogy állatot tarts...

Csak mondom, hogy a böjtölés nagyon nem kedvez a cukorbetegekenek sem.

Igaz én nem vagyok állatorvos csak asszisztens de sehol sem javasolta még az orvos aki mellett dolgozom, hogy ilyet tegyen bármelyik gazdi is. Tényleg csak egyedül böjtölj a kutyusnak ezzel nagyon nem teszel jót!

2023. júl. 2. 14:56
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Aki azt mondja, hogy “éheztetés”, ha a kutya nem eszik EGY TELJES NAPIG😱😱😱, az hol él?

Milyen káros hatásai lehetnek? Lefogy? Lerágja a saját lábát? Hirtelen leáll a veséje? Májzsugort kap? Hol doktorált mindenki, aki ide kommenteli a hülyeséget?😄

Ne nevettessétek ki magatokat, hazánkban az elhízás és a túlsúly érinti a felnőtt lakosság HATVAN SZÁZALÉKÁT.

Na nekik nem ártana hetente akár csak egyszer 8 órát kihagyni evés nélkül (az alváson kívül). Mellesleg az ide tartozó 60%-tól én még kutyaetetési tanácsot se fogadnék el

2023. júl. 2. 16:54
 18/22 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ezt a “heti egy nap ne adj enni a kutyának” dolgot azok találták ki, akik ezzel is spórolni akarnak a kutya etetésén. Mi a franc köze lenne ennek az élethosszhoz? Dédanyám sose böjtölt és 94 évet élt, míg a nagyapámat elvitte 40 évesen a tüdőrák. Hagyd ezt a hülyeséget, nem ettől fog a kutya 30 évet élni, etesd rendesen.
2023. júl. 2. 17:36
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

“A böjtölésnek azért tulajdonítanak éléthosszabbító hatást, mivel amikor az állat nem kap táplálékot, magát kezdi el emészteni, azon belül pedig a selejtes, elöregedett, káros sejteket.”

Te jó Isten, nem vagyok orvos, de ez még nekem is akkora hülyeségnek hangzik, hogy egy csapat agysejtem öngyilkosságot követett el.

2023. júl. 2. 17:40
 20/22 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

Vannak helyzetek amik indokolják a koplalást.

- Műtét előtt. Nyilván ezt nem kell magyaráznom hogy miért.

- Étrend váltás pl tápról nyersre vagy éppen fordítva, itt azért kell hogy kiürüljön a kutya gyomrából/beleiből az előző kaja, és ne keveredjen egymással.

- És akkor amikor az állatorvos azt mondja, pl valamilyen betegség esetén.

De csak úgy hobbiból nem kéne koplaltatni a kutyát mert semmi értelme nincsen.

2023. júl. 2. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!