Cavalier King Charles Spániel kutya kiállításra melyik kennelből érdemes nézegetni?
Nekem tenyésztőtől van cavim. Sok tenyésztő nem ad tenyésztésre itthon kutyát, nemtudom ez így van-e a kiállításokkal is.
A black&tan a legritkább, az én tenyésztőmnek pl nincs egy se.
Akiket ajánlok Royal Gigolo, St. Lawrence, Redstone Cavalier. 1 éves várólista a minimum mindenhol. Ahonnan NE vegyél az a Hanzi "tenyészet".
A cavalier egy csodálatos fajta és egyáltalán nem beteges ha jó helyről veszed. Legyenek a szülők szűrve: CM/SM, patella, cherry eye, allergiateszt. Akiket írtam azok mind szűrnek erre. Félmillió alatt nincs egészséges cavi.
Kérlek felelősen dönts!
(Amúgy én úgy tudom a Suzy és Tekergő alkotója cocker spánielnek szánta a Suzyt de szerintem is inkább cav :D)
Itt azt írják 95% CM-es 50% SM, ez nagyon durva. Ill. kb mindegyiknek szívbillentyű betegsége van.
Ez kimeríti a beteges fogalmát, ha kb. minden kutya CMes nem tudom hogy tudnak erre szűrni. Az összes kutya kb 6 példány leszármazottja, genetikailag kb. megegyeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!