Milyen gyakran lehet nyugtatót adni egy kutyának?
Ha kozmetikushoz vinni nem akarod, akkor állatorvoshoz vidd körömvágásra. Teljesen nonszensz e miatt nyugtatózni a kutyát....
Vagy valaki segítsen, terelje el a figyelmét kajával, valahogy tanítsd meg neki. Mer attól hogy most párszor kap nyugtatót, nem lesz baja. Na de nem lehet ezt csinálni egész életében, erre megoldás kell.
Nem tervezem egész életén át nyugtatóval tömni, csak addig amíg egy kicsit nem szokja meg. Próbáltam hónapokon át kellemes dolgokhoz kötni a körömvágó látványát, például megjutalmaztam ha engedte megfogni a mancsát, de az se segített, pedig 2 hónapig szinte minden nap csináltam. A nyugtatót csak addig akarom használni, amíg nem sikerül végre normális méretre vágni a körmét, aminek köszönhetően nagyobb eséllyel engedné meg a körömvágást, mert már neki se fájna annyira a lába.
Tudom, hogy vannak nyugtatók amik szinte egész életen át adhatók, főleg epilepsziás kutyáknál, de ez csak egyszerű zselé volt amit a szájába kellett tenni és kissé bamba lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!