Bűzmirigy probléma. Mit tegyek?
Már 3 alkalommal voltunk orvosnál emiatt. 2 éve kinyomta a kutyám bűzmirigyét. Azt mondta, vigyem többet sétálni, én meg hogy ennél többet nem tudok vele menni. (Napi 7-15 km.)
Adok neki útifűmaghéjat beáztatva, de az sem segít rajta. Folyton csordogál neki, nyalja, néha szánkázik…
Egy hónapja is kinyomta neki, de mivel ideiglenes megoldás, megint jön neki elő a probléma…
Nem tudom, hogy ki kéne-e műttetni.
Én direkt ilyen kutyáknak való csontokat szoktam adni neki, ilyesmit: [link]
Hetekig elrágódik egy ilyenen. Jó keméyn lesz a kakija, és így könnyebben tisztul a bűzmirigye. Ha egy ideig nem adom neki, akkkor látom hogy elkezdni nyalogatni meg rágni a fenekét, és akkor nyomni kell. De ha rendszeresen kap csontot, akkor nem. Nem mmuszáj amúgy ilyet venned, nyerc marhacsontot is kaphat.
A kiműttetés itt nem olyan egyszerű. A gyógyulás pedig ebből kegyetlenül nehéz.
Vidd el gyakrabban, hogy nyomják ki. Vagy kérd meg, hogy tanítsanak meg téged, hogyan tudod pár hetente kinyomni.
1# Minden csontot kihány… :( Igen, még a marhalábszárcsontot is.
2# Elvileg nem tesz jót neki a sok nyomkodás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!