Más is tapasztalja, hogy egyre több az idióta kutyás?
Figyelt kérdés
Kb 5 éve teljesen normálisan sétáltattak az emberek. Csak behívható kutyák voltak elengedve, az emberek kérdeztek mielőtt odaengedik a kutyájukat a másikhoz. Ha szóltál simán behívták, nem ment a pofavágás, beszólogatás. Most mintha teljesen más emberek tartanának kutyát. Behívhatatlan, nevére sem hallgató kutyák szabadon. Ha szólni merészelsz, akkor nekik áll feljebb, behívni persze akkor sem tudják, de másnap ugyanúgy elengedik... Flexin sétáltató simán kérdés nélkül ráengedi a kutyáját az út másik oldaláról az enyémre, ha kirakod elé a lábad, akkor jön a sértődés, "miért nem hagyom barátkozni?" kérdés. Ha ránk fut egy másik kutya és kérem, hogy hívja be, akkor "nem bánt", "csak játszani akar" a szokásos válasz miközben halkan motyog valamit a kutyának behívás cím szó alatt. Teszem hozzá, hogy 2x is ilyen "nem bánt" kutya jött nekünk. Lassan már nem szeretek sétálni, mert minden séta arról szól, hogy idiótákkal veszekedek. Az egyik kutyám nem minden szembe jövő kutyával jön ki, ellenben más kutyákkal él együtt és akikkel össsze van szoktatva szívesen játszik is. Viszont arra kimondottan ugrik, ha póráz nélkül futva érkezik a másik. Ilyen helyzetből sosem lesz barátkozás (kivéve, ha kölyök, azokkal egyből kedves, gondolom érzi és "elnézi" nekik) Éppen ezért nem tesztelgetem minden szembejövő kutyával, hogy na most vele jól kijön-e, hanem sétálunk. Nekem is van mellette egy mindenkivel barátságos kutyám, de őt se engedtem rá soha senkire. Elszomorít, mert már tényleg arról szólnak a séták, hogy készenlétben állok melyik kanyarban tűnik fel egy szabadon lévő kutya...2023. jún. 10. 12:14
11/15 A kérdező kommentje:
Vagyis #8 válaszoló, csak befutott közben még egy válasz :D
2023. jún. 10. 13:11
12/15 anonim válasza:
IGEN, én is így látom.
Sokan pótszernek tartanak kutyát, társ helyett, gyerek helyett.
Náluk a kutyának mindent szabad, egy ágyban alszanak a kutyával, volt aki a szájából adta át neki a falatot.. ami mondjuk gusztustalan, de magánügy persze.
Ezek szokták hangoztatni, hogy az ő kutyájuk többet ér mint egy ember, stb.
13/15 anonim válasza:
Azért azt nem mondanám, hogy 5 éve vagy régebben csak normális kutyások, voltak, akkor is voltak idióták, én legalábbis láttam. Az tény, hogy a pandémia óta megszaporodtak a kutyások, és így a hülye kutyások is. De tudatos gazdi is több van.
14/15 anonim válasza:
Az utóbbi években nagyon megnőtt a kutyát tartó emberek száma.A környéken ahol lakom rengeteg kutya van, köszönhetően a futtatónak is ahol rengeteg kutyát idehoznak kocsival.Sajnos valóban sokan nem foglalkoznak a kutyával még akkor sem ha pórázon van.A környéken nem 1 ilyen balhé volt már.Természetesen szájkosár egyiken sincsen pedig agresszív a kutya.Sokan a flexi pórázon vezetik a kutyát ami 10 méterrel előttük van és megy a másik kutyához.Én éppen ezért sétáltatom olyan helyen ahol kevesebb kutya van és szigorúan pórázon.
15/15 anonim válasza:
Én pont ezért nem is foglalkozok a gazdikkal. Számomra a gazdi, csak egy idióta lény a kutya mögött, csak a kutyához viszonyulok, az aktuális magatartása alapján, esetleg egy sima kóbor kutyánál annyival rosszabb a gazdás, hogy ha lerendezed a kutyát, még az ő hőbörgésével is kezdeni kell valamit, mert akármi is történik, ismétlem AKÁRMI akkor is neki áll feljebb, a kutyuskájához te egy ujjal se érjél, sőt akár mit képzelsz egyáltalán, hogy rá mersz kiabálni. A legjobban bírom, hogy már többször hallottam, hogy amíg nem ért hozzám a kutya, addig ő "nem jött oda", úgyhogy kussoljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!