Más is tapasztalja, hogy egyre több az idióta kutyás?
5 éve is voltak idióta gazdik, csak szerencsére nem taláékoztál (annyit) velük.
Egyébként pont az ilyen séta mizériák miatt nem mertem 5 éve sem kutyát tartani és most sem. 50 kilós nő vagyok, mit csinálok, ha nekünk egy 20-30 kilós neveletlen dög?
Nincs kutyám, szeretem őket, nem félek tőlük, ezt talán érzik, de lakótelepen nem tartanám.
Megyek valahová, póráz nélkül egy mini bulldog, ugatva, rohan felém, megállok, nem mozdulok, gazdi valahogy eltereli, indulok tovább, kutya ugyanezt mégegyszer..
Aztán elhagytam a kritikus területet.
Egy rohadt büdös szót nem szól a gazda, hogy:bocsánat vagy bármi..
És többel találkoztam már, egyetlen egy se szólt semmit, legfeljebb a kutyát szidta.
NO COMMENT!
És nem a kutyát nem szeretem.
Én 2 kistestű kutyát sétáltatok. Gondolhatjátok mikor a "nem bánt" 40 kilós felénk fut. Nekem és a kutyáim számára is ijesztő. Lehet én vagyok érzékeny, de nyomott hagytak bennem az ilyen incidensek és már sokszor ideges vagyok. Bocsánat kérés nálunk sem történt soha. Már padra is úgy ülök le, hogy szkennelem folyamatosan a területet...
Gond az, hogy még ha az enyémek pórázon is vannak, teljesen hiába, ha másik meg nincs és csak jön és jön, mintha muszáj lenne.
Pont múltkor sétáltattuk a kutyáinkat, amikor egy póráz nélküli kutya odajött hozzánk. Nagy kutya volt, de barátságos. Igazából nem bántuk, hogy odajött, viszont amit megfigyeltünk, hogy a gazda egyáltalán nincs hatással arra a kutyára. A gazda alapból továbbsétált egy olyan területre, ahol a kutyára már nem is tudott rálátni. Aztán a kutya percekig velünk volt amúgy, barátkozott a kutyáinkkal. Aztán több perc után a gazda visszajön (gondolom végre észrevette, hogy a kutya sehol sincs), hívja a kutyát, majd a gazda visszafordul, és újra a látáskörünkön kívülre ment. A kutyája továbbra is velünk foglalkozott, nem ment a gazda után. Ez kb. 3x el lett így játszva, mire a gazda elvitte a kutyáját. Mi eközben amúgy lassan sétáltunk tovább, de az idegen kutya mindig követett minket. Szóval na, én ezt nem értem. Alapból, hogy a gazda vissza se tudja hívni a kutyát, de a gazdát tényleg ennyire nem érdekli a kutyája?! Mármint, a kutya még csak a látáskörén belül sem volt, hanem percekig velünk volt a kutya, ahol a gazda sehogy se tudott rálátni.
Másik eset, ami így bennem maradt, az tavaly nyárról van. Volt egy pár, akik 3 csehszlovák farkaskutyát és 1 németjuhászt sétáltattak. Mondanom sem kell, póráz nélkül. Mondanom sem kell, azok a kutyák is mentek arra amerre akartak. Egyszer egy néni is mondta, hogy az ő kutyáját bántotta az egyik csehszlovák farkaskutya. Pár hónappal később láttam, hogy az egyik kutyán már szájkosár van, de továbbra is póráz nélkül. Egyszer hozzám is odajött, és elkezdte bökdösni a lábamat. A gazda látta, de mit csinál? Semmit. Ott ül a babérjain amíg a kutyái csatangolnak. Amúgy én nem nagyon félek a kutyáktól, de igen, a 3 csatangoló csehszlovák farkaskutya ijesztő volt, pláne, hogy láttam, hogy a gazdákat egyáltalán nem érdekli, hogy mit csinálnak a kutyák.
Ezt a kettő tapasztalatot azért írtam le, mert az ilyenen én meglepődök, ezen a hatalmas felelőtlenségen és nemtörődömségen, pláne ha ilyen fajta kutyákról van szó, mint a csehszlovák farkaskutya meg a német juhászkutya. Mármint, azért ezek a kutyák ha nincsenek megnevelve, tudnak azért komoly sebeket ejteni. Aztán az én történetemben is, egy idő után már volt szájkosár az egyik kutyán.. szóval nyilván nem voltak kis ártalmatlanok, erre akkor is, ott vannak szabadon egy olyan környéken, ahol rengeteg kutya van és játszótér is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!