Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem rövidülnek meg az...

WidowmakerButt kérdése:

Miért nem rövidülnek meg az erek a kutyám körmeiben?

Figyelt kérdés
8 éves mopszról lenne szó. Lecsíptem az összes körméről amennyit csak tudtam, de még mindig nagyok neki és többet már nem tudok levágni, mert akkor már belevágnék az érbe. Már 4 hónapja folyamatosan nyírom a körmei végét, de még mindig ugyanolyan hosszúak az erek, és nem képesek rövidebbé válni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
2023. jún. 9. 22:41
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

"Mit lehet ilyenkor csinálni?"

Belenyugodni a kutyád anatómiai jellemzőibe!

2023. jún. 9. 23:13
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

A mopsz (és az összes hozzá hasonló fajta) genetikai selejt. Addig örülj, amíg csak ennyi egészségügyi problémája van.

Alapesetben azt javasolnám, hogy sétáltasd többet, futkározzon sokat, vidd olyan helyre ahol tud ásni egy kicsit és úgy magától kopni fog a körme, nem kell vagdosni állandóan (max a farkaskörmét, ha van). De mivel jön a nyár, szegény kutya azért fog küszködni a nagy melegben, hogy fekve kapjon levegőt. Nem tudsz mit tenni, legközelebb válassz másik fajtát.

2023. jún. 10. 00:08
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Lehet kapni számukra elektromos körömreszelőt, azzal kell egészen addig visszareszelni, amíg nem látsz egy kis fekete pontot a karma végében. Ezt heti 1x csináld meg. Vissza fog menni.
2023. jún. 10. 00:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem rémlik hogy kérdeztem volna bármiféle kritikát is a mopsz fajtáról, szóval kérlek tartsátok meg magatoknak ezeket, köszönöm.

Sajnos sok kutyánál a séta nem segít, szinte minden nap járunk vele sétálni, nem is puha talajon, hanem kemény aszfalton, köves járdákon stb. A másik kutyám körmei (aki szintén mopsz) simán lekopnak a napi sétától, soha nem is volt gond velük.

2023. jún. 10. 01:32
 5/10 A kérdező kommentje:
1-es: Nem tudom miről beszélsz, nem azért vágom a körmeit mert én annyira akarom hogy tökéletesek legyenek, hanem hogy ne fájjon neki a járás, bőven elég hogy levegőt alig kap sokszor.
2023. jún. 10. 01:34
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
A mopsz egy túltenyésztett fajta, ez tény, a válaszoló hasznos választ adott, még ha ez rosszul is érint téged...innentől fogva szerintem a genetikáján múlik az egész, ha van eleget mozgatva és mégsem húzódik vissza. Eltérő tulajdonságokkal simán rendelkezhetnek fajtán - akár almon - belül is, minden kutya egyedi. Nem vagyok jártas a témában, de biztosan van angol Reddit fórum mopszokról kifejezetten ezzel a problémakörrel, nézz utána megoldásnak, hátha van.
2023. jún. 10. 02:26
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
3-as leírta, körömreszelő. Nekem is ez segített végül (nem mopsz, de ugyanez volt a problémám vele, míg a másik két kutyánál minden rendben volt a körmeikkel)
2023. jún. 10. 05:57
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

Hú, vkik itt nagyon utálják a karomreszelőt - gondolom azt sem tudják milyen az - hogy így lepontozták. Pedig hatékony és nem fáj a kutyának sem. Kutyakozmetikába is lehet vinni ezzel a céllal a kutyát, hozzánk is járnak emiatt. Nálunk olyan is van, aki a karomvágót utálja, a reszelővel semmi baja.

3-as voltam amúgy

2023. jún. 10. 09:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Miért is van ilyen rossz híre a karomreszelőnek? Nem értem miért pontozta le mindenki ennyire a 3-ast
2023. jún. 11. 01:15
 10/10 A kérdező kommentje:
6-os: Nem érint rosszul, tisztában vagyok vele, nem azért van mopszom mert én akartam, hanem mert 4 kölyköt találtunk az út mellett évekkel ezelőtt, és nem volt szívünk kidobni őket. Egyszerűen semmi köze a kérdésemhez, értem én hogy sokan utálják a mopszokat, mert genetikai selejtek, de simán lehet olyan választ is adni, amiben ez nem hangzik el.
2023. jún. 11. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!