Miért érzem úgy, hogy rövidülnek a napok?
Mit tehetek, hogy lelassítsam az időt?
Vannak olyan tényezők, melyekre nem tudunk hatást gyakorolni. Ha tetszik, ha nem, öregszünk, és akárhogy is nézzük, idővel csökken szervezetünk dopamintermelése, így hát az idő is felgyorsul. De megtanulhatjuk kihozni belőle a legtöbbet!
Próbáljunk meg gyermekként emlékezni, éljük meg a percet, ragadjuk meg a pillanatot! Szakadjunk ki a rutinból, csináljunk valami újat, ébresszük fel az agyunkat! Változtassuk meg az élményt, lépjünk ki a körforgásból, meditáljunk! Csempésszünk valami újat a napjainkba, változtassuk meg a környezetünk.
Vegyünk egy mély levegőt, ha úgy érezzük, minden rohan körülöttünk. Ne feledd, az idő múlásának érzése a benned ketyegő órának tükre!
Olvastam erről egy tudományos cikket, mindenre sajnos már nem emlékszem. Vmi olyasmi a magyarázat, hogy minél öregebb vagy, annál több idő van mögötted, és annál kevesebb előtted, így gyorsabbnak érzed az idő múlását, meg mindenki más is.
Kisiskolás koromban egy sima tanítási nap délelőttje alig akart eltelni, főleg, ha matekóra is volt benne. Egy nyári szünet, végtelennek, egy teljes év pedig az örökkévalóságnak tűnt. 47 évesen egy nap pár órának, egy év meg 3-4 hónapnak tűnik.
Ja, kiszámoltak vmi szorzót is. Ha 10 évesen ez az érték 1, akkor 40 évesen 1.8, 70 évesen meg már 3, de csak kb mondom, ilyesmi számok voltak a cikkben.
Az unalom generálja a fáradtságot, és az unalomtól való menekülés generálja a rövid napokat.
Érdekes megfigyelni, hogy az unalom hogy megkínozza az embereket.
Én sose szoktam unatkozni, unalmas dolgokon se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!