Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vemhes kutyának a féreghajtón...

Vemhes kutyának a féreghajtón kivül mien oltásokra lenne szüksége?

Figyelt kérdés
körnéykünkön olálkodott egy kan kutya amit a menhelyről hoztak ki(egy család) de mindig szabadon kóborol a faluba,6 helyen szétszakitotta a keritést és jött be az én nöstény kutyámhoz.az állatorvosom adott a szukának egy injekciót amitől nem fog tüzelni még tavasszal sem,viszont én ugylátom hogy annak az injekciónak már késő volt,szerintem vemhes a kutya és ha netán igy is van szeretném tudnimire számithatok költségekben,nemszeretném ha beteg kiskutyusok születnének,megirnátok milyen oltásokat kap egy vemhes kutya és ezek mien árba vannak? Köszönöm!
2010. okt. 11. 15:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Ivartalanítani vemhesen is lehet még! mikor történt? Elvileg az injekciónak hatásosnak kéne lennie.
2010. okt. 11. 15:43
 2/10 A kérdező kommentje:
szia az injekciót majd egy hónapja kapta lehet hogy 5hete a doki aztmondta mikor adta neki a szurit hogy figyeljem ha netám mégis vemhes mer elképzelhető hogy már nemért semmit az injekció.mostanság meg azt vettem rajta észre hogy picitt nagyobb lett a pocija.tudom hogy lehet ivratalanita vemhesség közbe is de az nekem kicsit embertelenségnek tünik bár az is hogy mennyi kutya került emiatt a menhelyre meg az utcára.
2010. okt. 11. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:

A vemhesség első felében szoktak újraoltani és féregteleníteni. Hogy pontosan mivel, azt a doki tudja korrekten elmondani. Ezért kellene tudni, hogy biztos vemhes-e a kutya?

Egyébként miből gondolod, hogy nem hatott az injekció?

2010. okt. 11. 15:48
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi hogy irtál.abbol gondolom h mint az előző vemheségénél is elkezd enni aztán otthagy mindent állandóan bököd hogy simogassam meg most feszesnek tünik a pocija,ugyanezeket produkálta tavasszal is,aztán születtet 3 pocaklakó,az egyiket megtartottuk a többiek 2 ismerősünk vittték el,szép nagyok lettek.nemsokára átviszem a dokihoz megnézetni hogy igy van e ahogy van vagy esetleg valami más van vele.
2010. okt. 11. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet mondjuk álvemhes?
2010. okt. 11. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha tervezett a vemhesség, még előtte kombinált oltás,féreghajtás. Sok orvos vemhesen nem olt semmivel. Mások félidősen beadják a kombináltat. Ha oltva van a kutyád rendesen, akkor oltás hiánya miatt nem lesznek beteg kiskutyák. Az más tészta, ha a kannak netán van másmilyen betegsége.Ha kitartó kóborló, ki tudja, milyen szukákat fedezett be a tied előtt. Meg is fertőzheti a szukád, amitől elhullanak a kicsik. Az ilyen vemhességnek sok a rizikója.
2010. okt. 11. 17:57
 7/10 A kérdező kommentje:
nemtudom hogy álvemhes e holnap 4 re kell vinnem a kutyus és kiderül
2010. okt. 11. 21:59
 8/10 A kérdező kommentje:
az én kutyám folyamatosan és rendesen volt oltva mindent megkapott,na igen ez a baj hogy lehetett másik szukával is,és kicsit tartok ettől,féregteleniteni is szoktam mind a kettőt!köszönöm mindenkinek aki eddig irt
2010. okt. 11. 22:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha rendesen van oltva a kutya, akkor a vemhesség alatt féreghajtáson kivül nincs szüksége oltásra.

Alizine injekcióval a vemhesség 0-45. napig megszakitható.

Ha vemhesen nem szeretnél ivartalanitani, akkor én a helyedben beadatnám ezt, elvetél a kutyus, gyakorlatilag észre sem veszed, és nála sem okoz tüneteket. (saját tapasztalat) De hosszú távon a sok megelőző injekció helyett tényleg hatásosabb lenne a mütét.

2010. okt. 13. 09:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm szépen hogy irtál megkérdem a dokit mennyiért oltaná be ezzel.nagyonszépen köszönöm :)
2010. okt. 14. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!