Vemhes kutyának a féreghajtón kivül mien oltásokra lenne szüksége?
Figyelt kérdés
körnéykünkön olálkodott egy kan kutya amit a menhelyről hoztak ki(egy család) de mindig szabadon kóborol a faluba,6 helyen szétszakitotta a keritést és jött be az én nöstény kutyámhoz.az állatorvosom adott a szukának egy injekciót amitől nem fog tüzelni még tavasszal sem,viszont én ugylátom hogy annak az injekciónak már késő volt,szerintem vemhes a kutya és ha netán igy is van szeretném tudnimire számithatok költségekben,nemszeretném ha beteg kiskutyusok születnének,megirnátok milyen oltásokat kap egy vemhes kutya és ezek mien árba vannak? Köszönöm!2010. okt. 11. 15:36
1/10 anonim válasza:
Ivartalanítani vemhesen is lehet még! mikor történt? Elvileg az injekciónak hatásosnak kéne lennie.
2/10 A kérdező kommentje:
szia az injekciót majd egy hónapja kapta lehet hogy 5hete a doki aztmondta mikor adta neki a szurit hogy figyeljem ha netám mégis vemhes mer elképzelhető hogy már nemért semmit az injekció.mostanság meg azt vettem rajta észre hogy picitt nagyobb lett a pocija.tudom hogy lehet ivratalanita vemhesség közbe is de az nekem kicsit embertelenségnek tünik bár az is hogy mennyi kutya került emiatt a menhelyre meg az utcára.
2010. okt. 11. 15:47
3/10 anonim válasza:
A vemhesség első felében szoktak újraoltani és féregteleníteni. Hogy pontosan mivel, azt a doki tudja korrekten elmondani. Ezért kellene tudni, hogy biztos vemhes-e a kutya?
Egyébként miből gondolod, hogy nem hatott az injekció?
4/10 A kérdező kommentje:
köszi hogy irtál.abbol gondolom h mint az előző vemheségénél is elkezd enni aztán otthagy mindent állandóan bököd hogy simogassam meg most feszesnek tünik a pocija,ugyanezeket produkálta tavasszal is,aztán születtet 3 pocaklakó,az egyiket megtartottuk a többiek 2 ismerősünk vittték el,szép nagyok lettek.nemsokára átviszem a dokihoz megnézetni hogy igy van e ahogy van vagy esetleg valami más van vele.
2010. okt. 11. 16:13
6/10 anonim válasza:
Ha tervezett a vemhesség, még előtte kombinált oltás,féreghajtás. Sok orvos vemhesen nem olt semmivel. Mások félidősen beadják a kombináltat. Ha oltva van a kutyád rendesen, akkor oltás hiánya miatt nem lesznek beteg kiskutyák. Az más tészta, ha a kannak netán van másmilyen betegsége.Ha kitartó kóborló, ki tudja, milyen szukákat fedezett be a tied előtt. Meg is fertőzheti a szukád, amitől elhullanak a kicsik. Az ilyen vemhességnek sok a rizikója.
7/10 A kérdező kommentje:
nemtudom hogy álvemhes e holnap 4 re kell vinnem a kutyus és kiderül
2010. okt. 11. 21:59
8/10 A kérdező kommentje:
az én kutyám folyamatosan és rendesen volt oltva mindent megkapott,na igen ez a baj hogy lehetett másik szukával is,és kicsit tartok ettől,féregteleniteni is szoktam mind a kettőt!köszönöm mindenkinek aki eddig irt
2010. okt. 11. 22:01
9/10 anonim válasza:
Ha rendesen van oltva a kutya, akkor a vemhesség alatt féreghajtáson kivül nincs szüksége oltásra.
Alizine injekcióval a vemhesség 0-45. napig megszakitható.
Ha vemhesen nem szeretnél ivartalanitani, akkor én a helyedben beadatnám ezt, elvetél a kutyus, gyakorlatilag észre sem veszed, és nála sem okoz tüneteket. (saját tapasztalat) De hosszú távon a sok megelőző injekció helyett tényleg hatásosabb lenne a mütét.
10/10 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm szépen hogy irtál megkérdem a dokit mennyiért oltaná be ezzel.nagyonszépen köszönöm :)
2010. okt. 14. 20:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!